Herenteam Triade zegeviert in Zeewolde

| 26-06-2017

Het eerste herenteam van triatlonvereniging Triade heeft - na de zege in Arnhem en de derde plaats in Almere - opnieuw een overwinning geboekt. In Zeewolde waren Tim Hezemans, Óscar Torrez Fernandez, René Poppe en Peter van Grootheest afgelopen zaterdag oppermachtig in de derde competitiewedstrijd van de tweede divisie Noord. Met nog twee wedstrijden te gaan staat de Zwolse formatie nu bovenaan in het algemeen klassement.

Na het zwemmen (1.500 meter) gingen de mannen van Triade al aan de leiding. Peter van Grootheest kwam als eerste uit het water, op de voet gevolgd door Tim Hezemans en Óscar Torrez. Hezemans kwam na iets meer dan een uur fietsen (40 kilometer) en ruim 37 minuten hardlopen (10 kilometer) als tweede over de finish in Zeewolde. Torrez volgde op één minuut als derde. René Poppe wist tijdens het fietsen en hardlopen nog flink op te schuiven naar voren en eindigde uiteindelijk op een elfde plaats. Niet veel later kwam Peter van Grootheest als twaalfde binnen. Al met al goed voor de teamoverwinning en een eerste plek in de tussenstand. Hellas uit Utrecht en Triathlon Soest staan respectievelijk tweede en derde in de tweede divisie Noord.

Naast het eerste herenteam kwam ook het derde herenteam van Triade in actie in Zeewolde. Rob Verwey, Jeroen van Dijk, Martijn ten Wolde en Marcel Diender eindigden als team op een vijftiende plek in de vierde divisie Noord. De volgende wedstrijd voor teams is op zaterdag 15 juli in Rotterdam. Dan staat er een sprint stayerwedstrijd op het programma, waar alle teams van alle niveaus uit Nederland in actie komen. Voor Triade komen drie herenteams en het damesteam in actie.

Triatlon, Triade

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws