Herenploeg Swol 1894 kent volop mutaties

| 18-09-2018

Om het over een metamorfose te hebben, is wat overdreven, maar de herenploeg van Swol 1894 is in de zomer wel flink veranderd. Terwijl drie sterkhouders het schip verlieten, kwamen er zes nieuwe waterpoloërs bij en zij beginnen zaterdag aan de competitie. “We zijn weer serieus bezig geweest”, vindt John Uittenhout, coach van de tweedeklasser.

© Jan Burgman Fotografie

De trainer kondigde aan het eind van vorig seizoen al aan dat er binnen de selectie van Swol 1894 wat veranderingen doorgevoerd moesten worden. Onder andere Erwin Oude Avenhuis, Sebastiaan Germers en keeper Mark Groenhuijzen verlieten het team en dus moest er aanvulling komen. Die kwam, en niet te zuinig ook. In totaal werden er zes spelers aan de ploeg toegevoegd, waaronder Deens international Kevin Robert Sorensen, goalgetter Arjen Smeijers en doelman Max Post. “Het is altijd afwachten hoe iemand in een ander team functioneert. Maar Kevin is een speler die in de hoofdklasse mee kan, Arjen maakte bij De Mors veertig competitiedoelpunten en Max kan ook een versterking worden”, denkt Uittenhout.

Daarnaast voegden ook Philip van der Poel, Ruud Mulder en Sjoerd Schepping zich bij de groep, waardoor Uittenhout flink wat nieuwe namen in moest passen. “Dat is zeker, maar daardoor kunnen we ook anders spelen, vooral verdedigend. Er wordt ook scherper getraind, concurrentie is altijd goed. We staan er beter voor dan vorig seizoen”, stelt de trainer, die met zijn mannen al dik anderhalve maand in training is. “We hebben geleerd, verbeterd en hebben proberen te ontwikkelen. Afgelopen zaterdag speelden we in de beker tegen derdeklasser Hyrdofiel en wonnen we ruim. Het is nu tijd voor de uitvoering in de competitie.”

© Jan Burgman Fotografie

De eerste echte test voor de tweedeklasser is een thuiswedstrijd tegen TriVia. Het woord kampioenschap valt, maar Uittenhout predikt toch vooral voorzichtigheid. “Ik ben geen trainer die roept dat we voor het kampioenschap gaan, want we kennen de tegenstanders niet. We weten niet wat zij hebben gedaan, hoe hun spelers ervoor staan en wie ze erbij hebben. Na de eerste vijf à zes wedstrijden gaan we een doelstelling bepalen”, zegt Uittenhout, die toch al wel wat wensen heeft. “Als we lol hebben gehad, alles eruit hebben gehaald en iedereen heeft het naar zijn zin, dan is er een doel bereikt. We zien wel waar dat in resulteert.”

Waterpolo, Swol 1894, John Uittenhout

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws