Heren Triade ruiken het kampioenschap

| 17-07-2017

Het eerste herenteam van triathlonvereniging Triade heeft de titel in de tweede divisie noord bijna binnen. De Zwollenaren eindigden zondag in Rotterdam als tweede, waardoor het kampioenschap ze bijna niet meer kan ontgaan. Óscar Torrez Fernandez was ditmaal de snelste triatleet van Triade, hij eindigde overall als nummer twee.

De wedstrijd in Rotterdam stond in eerste instantie te boek als een sprint-stayer-triathlon, maar door blauwalg werd het omgezet naar run-bike-run. Torrez Fernadez was de snelste Zwolse triatleet, gevolgd door Tim Hezemans en Peter van Grootheest. Deze twee vinden het zwemmen fijner dan lopen en eindigden respectievelijk als 16e en 29ste. Uiteindelijk moest Triade ditmaal haar meerdere erkennen in Zwefilo uit Langedijk, maar het kampioenschap lonkt. De laatste wedstrijd is een Team Time Trial in Vroomshoop en die wedstrijd vindt plaats op 9 september.

Ook de dames van Triade kwamen in actie in Rotterdam. Zij doen mee in de landelijke eerste divisie en eindigden ditmaal op een keurige twaalfde plaats. Kimberley Kok finishte als 24ste, terwijl Esmeralda Spek-Hovestad het met een 41ste positie moest doen. Olga Appelo werd 44ste en Saskia Berris kwam als 58ste over de meet. Het tweede herenteam van Triade finishte in de derde divisie noord als 20ste, terwijl het derde team het met een 21ste plaats moest doen.

Triatlon, Triade

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws