Heren HV Zwolle zitten de koploper dwars

| 12-03-2019

De heren van Travelbags/HV Zwolle hebben zondag een knap gelijkspel behaald tegen lijstaanvoerder Havana. De Zwollenaren verdedigden lang een voorsprong van zo'n drie punten, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 23-23.

© Laura Schutte

De start was al voor Zwolle, dat door perfect uitgespeelde kansen een 2-7 voorsprong nam. Toch kwam Havana al snel weer langszij, maar bij rust was er evenwicht: 11-11. De bezoekers kwamen na rust weer iets beter voor de dag en na een minuut of tien was de marge weer opgelopen naar vier. Dat verschil werd richting het einde van de wedstrijd echter steeds kleiner, waardoor Zwolle het na het verstrijken van de speeltijd moest doen met een 23-23 gelijkspel. Een uitslag waar de heren van HV Zwolle toch trots op mogen zijn. Er is immers een puntje afgesnoept van de koploper.

Uitzege voor dames
De damesploeg van HV Zwolle ging zaterdagavond op bezoek bij Wesepe en boekte een prima 26-29 overwinning. Bij een 7-4 achterstand begon het bij de Zwolse formatie te lopen. HV Zwolle maakte zeven doelpunten op rij (7-11) en gaf deze voorsprong in een spannende tweede helft niet meer uit handen. Bij een stand van 26-29 klonk het eindsignaal en mocht HV Zwolle de punten mee naar huis nemen.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws