Heren HV Zwolle sluiten af met winstpartij

| 19-12-2017

De heren van Travelbags/HV Zwolle hebben de eerste helft van het seizoen zaterdag afgesloten met een keurige overwinning. De Zwolse ploeg kreeg het niet cadeau van tegenstander Havana, maar mede door zes goals van Lesley Rigter werd er toch met 28-23 gewonnen. De damesploeg van Travelbags/HV Zwolle speelde een lastige pot tegen Haarle, maar won wel: 23-20.

© Jan Burgman Fotografie

Winnen is voor de heren van HV Zwolle dit seizoen geen vaste prik, maar zaterdag lukte het wel. De ploeg nam het in de eigen hal op tegen Havana, een tegenstander die in het verleden nog geen één keer van Zwolle wist te winnen. Toch moest de thuisploeg wel aan de bak, want Havana bood flink tegenstand. Bij rust stond Zwolle met 13-10 voor en na de rust werd die marge al snel vijf. Havana kwam echter terug tot één doelpunt, maar aan de hand van nieuwkomer Pascal Schutte stelde Zwolle alsnog de zege veilig. Hij creëerde rust in de aanvallen, kwam zelf tweemaal tot scoren en daarmee bracht hij zijn ploeg in veilige haven: 28-23.

Dames winnen ook
Het damesteam van Travelbags/HV Zwolle speelde ook een thuiswedstrijd en kende in Haarle een pittige tegenstander. Voor rust waren de Zwollenaren duidelijk de baas. De Zwolse dames stonden collectief in de dekking en speelden mooie snelle aanvallen, waardoor er bij rust een 15-8 voorsprong op het bord stond. In de tweede helft lukte het in eerste instantie om het verschil even groot te houden, maar toch kwam Haarle terug. Het kreeg liefst elf penalty's te nemen. Zwolle kreeg daarna te kampen met tijdstraffen, maar toch bleek de veerkracht van de thuisploeg groot genoeg. Het duel eindigde in 23-20.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws