Heren HC Zwolle zijn ‘klaar om weer te gaan’

| 2 Maanden geleden.

Ze moesten een weekje langer wachten, maar zondag beginnen ook de heren van HC Zwolle aan het tweede deel van de competitie. Dat doen ze zonder de Nieuw-Zeelander Nathan Fouhy, die noodgedwongen is teruggekeerd naar zijn vaderland. “Tot ons ongenoegen kreeg hij geen werkvergunning”, legt trainer Pancho van den Broek uit.

© Annet van Raalten

Fouhy gold in Zwolle als een belangrijke pion, maar beschikte slechts over een tijdelijke verblijfsvergunning van een jaar. Die verliep en het lukte niet om die vergunning om te zetten naar een werkvergunning. “We hebben daar alles aan gedaan, maar volgens de letter van de wet klopt het. Dan kun je er niet veel meer aan doen. Heel erg jammer, want Nathan is een kwalitatief goede speler en ook nog eens een fijne vent”, stelt Van den Broek, die verder niemand zag afhaken. Er waren gedurende de voorbereiding op de tweede seizoenshelft wat pijntjes, maar die zijn inmiddels alweer verdwenen.

De Zwolse eersteklasser zou vorige week al beginnen aan de tweede seizoenshelft, maar het duel met QZ werd afgelast. “Ik had die wedstrijd graag gewoon gespeeld, want je werkt in een voorbereiding toch naar een bepaalde datum toe. Maar goed, hij werd niet gespeeld en daar kun je verder ook niets aan doen. Een paar jongens zijn naar de sportschool geweest en donderdag hebben we een oefenwedstrijd gespeeld. Hebben we toch een pot in de benen”, weet Van den Broek. In totaal speelde HC Zwolle in de winter een oefenwedstrijd of vijf, terwijl meerdere spelers van de selectie ook in de zaal actief waren.

© Annet van Raalten

Het moet allemaal uitmonden in een positieve tweede seizoenshelft, waarin de Zwollenaren de koppositie in de eerste klasse verdedigen. Het doel is duidelijk en dat is al het hele seizoen het geval: het kampioenschap. “Daar gaan we voor”, roept Van den Broek. “Maar er zijn nog een fiks aantal wedstrijden te spelen, te beginnen zondag thuis tegen Kromhouters. Daar hebben we eerder van verloren en daardoor is het een concurrent geworden. Wat dat betreft kunnen we revanche nemen en zijn we klaar om weer te gaan. Vol verwachting klopt ons hart.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws