Heren HC Zwolle verrassen met dikke zege

| 05-03-2017

“Dit was een prima middag. Maar we weten allemaal dat één zwaluw nog geen zomer maakt.” Het is de conclusie van HC Zwolle-trainer Bert Bunnik, die zondag met zijn ploeg met liefst 1-5 won van middenmoter Huizen. Aanvoerder Pieter-Jan Voerman was goed voor drie van de vijf Zwolse goals. “Alle zestien spelers hebben vandaag een substantiële bijdrage geleverd”, aldus Bunnik.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vijf minuten lang tastte HC Zwolle het af en vanaf dat moment was het aan. Vanuit een duidelijke gedachte gingen de Zwollenaren de strijd aan en binnen de kortste keren werd het verschil gemaakt. Na tien minuten benutte Voerman zijn eerste strafcorner en even daarna was Maarten Struyvenberg goed voor de tweede goal. Nog voor de rust werd de marge verder uitgebreid. Voerman mocht nog tweemaal aanleggen voor een strafcorner en werkte die allebei binnen. “Dan is het 4-0 bij rust en dat is voor ons een hele luxe”, lacht Bunnik, die zijn ploeg daarna wel iets terug zag vallen. “Het werd wat rommelig, van beide kanten trouwens. Huizen was wel fel, maar Tijmen Maakal onderscheidde zich als een prima keeper”, vindt Bunnik.

Het had tot gevolg dat HC Zwolle zelfs nog een vijfde treffer produceerde, die op naam kwam van Daan Ros. Hij keerde terug van een voetblessure. “En ook Maarten Struyvenberg en Jurjan Boiten deden weer mee. Dat scheelt toch een slok op een borrel.” Huizen maakte nog wel de 5-1, maar die was voor de statistieken. Bunnik: “Dit geeft een positieve draai. Nu maken ze dinsdag toch met een beter gevoel hun conditionele rondjes. We hebben het goed gedaan.”

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws