Heren HC Zwolle krijgen waarschuwing

| 06-03-2016

De herenformatie van HC Zwolle heeft zondagmiddag de competitie hervat met een 4-2 overwinning op Beuningen. De Zwollenaren hadden alle moeite met de verdedigende speelwijze van de opponent, maar mede door twee rake strafcorners van Pieter-Jan Voerman werd de buit toch binnengehaald. “We zijn, op de eerste minuten na, niet echt in de problemen geweest”, vindt trainer Bert Bunnik.

© Annet van Raalten

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. HC Zwolle is na zondag een gewaarschuwd mens, aangezien het goed heeft kunnen zien wat het nog te wachten staat. Beuningen kwam namelijk niet naar Zwolle om eens even lekker het spel te gaan maken. De bezoekers trokken flink in de verdedigende stellingen en lieten de bal veelvuldig aan HC Zwolle. Indirect een compliment voor de kwaliteiten van de Zwolse formatie, maar het maakt het er niet makkelijker op. “We weten dat we altijd scherp moeten blijven. De komende weken gaan alle ploegen verdedigen, op Groningen, Ede en Wageningen na. Het grootste gevaar is dat je vooral tegen jezelf gaat spelen. En daardoor kun je slordig worden”, roept Bunnik na de ontmoeting met Beuningen.

De conclusie van de coach wordt in het duel met Beuningen al onderschreven. HC Zwolle wordt vanaf het begin in slaap gesust en daardoor is de eerste Beuningse aanval direct raak. Slap verdedigen is de oorzaak en daardoor moet HC Zwolle ineens in de achtervolging. “Dat mag gewoon niet, dat is echt heel slordig. Gelukkig was daarna iedereen bij de les”, zegt Bunnik. Binnen de kortste keren maakt jongeling Gijs Klarus gelijk en net voor de rust slaat aanvoerder Voerman een strafcorner binnen. Na de onderbreking herhaalt Voerman dat kunstje en slaat Daan Ros de beslissing binnen. Toch sukkelt Zwolle weer in een slaapje, want kort voor het einde maakt Beuningen nog haar tweede goal. Een fikse waarschuwing. “Daar ben ik boos om en daar moeten de jongens ook boos om zijn. Die nonchalance, dat mag gewoon niet.”

© Annet van Raalten

Ondanks de iets mindere wedstrijd blijft het een feit dat HC Zwolle met veertien overwinningen uit veertien wedstrijden ongenaakbaar is. Het kampioenschap gloort aan de horizon. Bunnik: “Het gaat nu om topsportmentaliteit. Een beetje winnen is niet leuk, de hele competitie winnen, dat is pas leuk. We gaan niet meer voor minder dan de titel. De feiten liggen er en dan moet je er ook voor gaan. Voorlopig liggen we op koers.”

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws