Heren HC Zwolle koploper na zege in topper

| 04-11-2018

De heren van HC Zwolle hebben zondag de topper in de eerste klasse tegen Houten met 2-4 gewonnen. Coach Pancho van den Broek zag in de eerste helft geen doelpunten, maar na de rust ging het wat dat betreft helemaal los. “Een prima overwinning en heel erg fijn”, vindt de trainer, die met zijn ploeg de nieuwe koploper is in de eerste klasse D.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse hockeyers kregen in de eerste helft al kansen om de score te openen, maar dat lukte niet. “Dat is het een beetje bij ons, dat we in de eindfase van een aanval de goede keuzes moeten gaan maken. We hebben zeker mogelijkheden gehad, maar die hebben we niet weten te verzilveren. Wat dat betreft waren we iets te slordig”, zegt Van den Broek, die na rust wel doelpunten zag. Matthijs Verhoef nam de 0-1 voor zijn rekening en zorgde na een gelijkmaker ook voor de 1-2. “Via Mart Bouwens werd het 1-3 en op dat moment zag je het kwaliteitsverschil wel. We kregen ook nog een kans op 1-4, dan was het helemaal klaar geweest.”

Houten spartelde met de 2-3 nog even tegen, maar toch ging de zege uiteindelijk naar Zwolle. Ben Williams maakte de 2-4 en daarmee besliste hij de wedstrijd. “We wisten niet helemaal wat we moesten verwachten, maar we hebben het goed gedaan. We zijn hier heel erg blij mee. Als we iedere week onze standaard kunnen halen, dan zijn we op de goede weg. Vandaag waren we de betere ploeg”, aldus Van den Broek.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws