Heren HC Zwolle boeken zakelijke zege

| 28-10-2018

De herenformatie van Hockey Club Zwolle heeft zondagmiddag een zakelijke 5-1 thuiszege geboekt op Apeldoorn. De ploeg van coach Pancho van den Broek stond halverwege de wedstrijd al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Alleen door een tegentreffer kort na rust werd het nog even spannend, maar na de 3-1 van de Nieuw-Zeelander Nathan Fouhy was het duel definitief gespeeld.

© Jan Burgman Fotografie

“Een goede overwinning en de uitslag doet denk ik ook recht aan het krachtsverschil. Wij waren de gehele wedstrijd de betere ploeg”, reageert HC Zwolle-coach Pancho van den Broek, die zijn team na afloop weinig kon verwijten. “Eigenlijk verzuimden wij alleen de 3-0 te maken en daardoor maakten wij het onszelf onnodig moeilijk.” Na de goals van William Withaar (1-0) en Jeremy Bourgonje (2-0) bleef de derde Zwolse treffer uit. In plaats van 3-0 werd het 2-1 en dat zorgde voor enige spanning bij de Zwollenaren. “Zij kregen in de beginfase van de tweede helft een kansje en timmerden de bal binnen. Gelukkig herstelden wij ons vijf minuten later alweer door de 3-1 te maken. Daarna was de wedstrijd gespeeld”, aldus Van den Broek.

De Nieuw-Zeelander Nathan Fouhy tekende voor de bevrijdende 3-1. En diezelfde Fouhy zorgde ook voor de 4-1. Uiteindelijk bepaalde Jeremy Bourgonje, met zijn tweede van de middag, de eindstand op 5-1. “Als wij nog tien minuten door hadden gespeeld, dan was het ook nog 7-1 of 8-1 geworden”, stelt Pancho van den Broek, die zijn ploeg nu kan gaan voorbereiden op de topper van volgende week tegen Houten. Na zeven speelrondes staan HC Zwolle en Houten met achttien punten op een gedeelde tweede plaats. GHBS, dat zondagmiddag Houten op de eerste nederlaag van het seizoen trakteerde (2-1), is met negentien punten de nieuwe koploper in de eerste klasse D.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws