Herboren PEC Zwolle stunt tegen Feyenoord

| 19-01-2019

PEC Zwolle is de jaargang 2019 zaterdag begonnen met een knappe overwinning op Feyenoord. De Zwollenaren toonden duidelijk verbetering en door doelpunten van Bram van Polen, Vito van Crooij en Younes Namli werd het 3-1.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als je PEC Zwolle sinds het nieuwe kalenderjaar een beetje volgt, krijg je het idee dat Jaap Stam een soort van wonderdokter is. Er heerst ontspanning, de lach is terug en hoe anders was dat na het laatste duel van 2018 bij VVV-Venlo. Qua voetbal moest het allemaal nog blijken, maar tegen Feyenoord is al snel duidelijk dat PEC een soort van herboren is. Met nieuwkomers Pelle Clement en Lennart Thy in de basis wordt Feyenoord het vuur aan de schenen gelegd, waarbij vooral het energieke deel opvalt. De strijd is vol overgave en dat is vereiste nummer één.

Het levert ook nog eens goed voetbal op. Al binnen twee minuten krijgt Thy een dikke kans en ook daarna blijft PEC dreigend. Na 23 minuten steekt de VAR nog een stokje voor de beloning - een penalty na een ‘overtreding’ op Van Crooij wordt teruggedraaid -, maar na een half uur is het raak. Uit een vrije trap kopt Bram van Polen knap binnen en dat laat het Zwolse stadion ontploffen. Vier minuten later is het echter alweer stil, als Robin van Persie vanaf een meter of twintig aanlegt voor een vrije trap. De Rotterdamse captain krult de bal schitterend over de muur en binnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Toch laat PEC Zwolle de kop niet hangen, wat een verschil ten opzichte van voor de winter. Deze tegenslag doet niemand wat en in de complete tweede helft is PEC de baas. Feyenoord speelt bijna niets meer bij elkaar, terwijl PEC na dik vijftig minuten opnieuw op voorsprong komt. Vito van Crooij schiet, die bal wordt van richting veranderd en dan kan doelman Justin Bijlow de 2-1 niet meer voorkomen. Het is niet meer dan terecht en dat weet het publiek ook. Jaap Stam wordt toegezongen, het stadion staat weer voor Zwolle, aan alles merk je dat het negativisme buiten de deur is gezet.

Het enige wat nog moet gebeuren, is het binnenhalen van de drie punten en zelfs dat gaat lukken. Eerst worden er nog wat mogelijkheden niet benut, maar een kwartier voor tijd is het raak. Mickey van der Hart trapt lang, die bal wordt doorgekopt door Thy, waardoor Younes Namli alleen op de keeper af kan. Hij schiet raak en dan barst het feest los. PEC wint, begint de tweede seizoenshelft met een stunt en dat is precies wat het zorgenkindje nodig had. Doorpakken is het devies.

De reactie van doelpuntmaker Younes Namli

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ligeon, Lam, Van Polen, Paal, Bouy, Clement (79. Dekker), Namli, Van Crooij (74. Elbers), Thy, Van Duinen

Feyenoord: Bijlow (61. Vermeer), St. Juste, Van Beek, Van der Heijden (83. Botteghin), Verdonk, Clasie, Van Persie (70. Toornstra), Vilhena, Berghuis, Jorgensen, Larsson

Scoreverloop:
30. 1-0 Bram van Polen
34. 1-1 Robin van Persie
56. 2-1 Vito van Crooij
76. 3-1 Younes Namli

Gele kaarten:
Bram van Polen (PEC Zwolle), Jordy Clasie, Jens Toornstra (Feyenoord)

Scheidsrechter:
Pol van Boekel

Toeschouwers:
13.724

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws