Herben Visscher per direct weg bij WVF

| 10-04-2018

WVF heeft per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Herben Visscher. Deze beslissing viel naar aanleiding van de matige prestaties van de tweedeklasser, want er werd sinds februari geen wedstrijd meer gewonnen. Assistent-trainer Jeroen van Leeuwen neemt in ieder geval zaterdag de honneurs waar. “We hopen het verder intern op te lossen”, zegt Roy Dusink, voorzitter van de technische commissie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de eerste seizoenshelft deed WVF nog mee in de bovenste helft van de ranglijst, maar de tweede seizoenshelft kent een moeizaam verloop. Er werd in februari nog wel gewonnen van SVI, maar daarna was een zege er niet meer bij. “De resultaten liegen er niet om”, stelt Dusink. “We hebben na de winter slechts vier punten gepakt en afgelopen zaterdag zakten we door het ijs. Als bestuur en technische commissie vonden we dat er iets moest gebeuren. Natuurlijk heeft ook de spelersgroep er deel aan, maar uiteindelijk kom je dan als eerste bij de trainer uit. Een lastige beslissing, want Herben is een fijn persoon. Dan doet het je toch meer.”

De coach zag de bui al wel een beetje hangen, zo vertelt Dusink. “Herben weet ook hoe het werkt en snapte dat er iets moest gebeuren. Voor de groep was hij natuurlijk wel even emotioneel, dat is logisch.” WVF speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen IJVV, de nummer vier van de tweede klasse H. De Zwollenaren staan elfde en hebben drie punten voorsprong op nummer twaalf ASC '62. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen.

Voetbal, WVF, Herben Visscher

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws