Henry Visscher verrast met derde plaats

| 13-03-2011

Henry Visscher heeft zaterdag een derde plaats behaald op het NK wintertriatlon in Groningen. De 29-jarige Zwollenaar verlegde deze winter zijn focus op het hardlopen en dat betaalde zich in Groningen uit. “Het lopen ging zo gemakkelijk en ik liep nog niet eens volle bak”, aldus Visscher. “Met zo’n tijd begin je een stuk ontspannender aan het fietsen en schaatsen. Daar kon ik in totaal nog zes plaatsen winnen.”

Op het NK moest er tien kilometer worden gelopen, vijftig kilometer gefietst en ongeveer twintig kilometer worden geschaatst. Vorig jaar, toen Visscher negende op het NK werd, merkte hij dat vooral het looponderdeel voor verbetering vatbaar was. “Daarom heb ik vanaf januari met de snelle groep van de BB-lopers getraind”, vertelt Visscher. “In de paar maanden dat ik nu meetrain merk ik aan mijn lopen al een enorme vooruitgang. Vorig jaar liet ik juist op het looponderdeel een paar minuten liggen. En omdat de subtop relatief dicht bij elkaar zit, had ik de hoop met mijn gewijzigde trainingsaanpak een paar minuten te winnen.”

In Groningen overtrof Visscher zijn stoutste verwachtingen door een derde plaats te behalen. Als bevestiging van zijn succesvolle trainingsaanpak liep hij de tien kilometer bovendien in een tijd van 36.13, een persoonlijk record. “Met het lopen heb ik - zoals verwacht - de winst gepakt. Dat merkte ik de afgelopen maanden tijdens de trainingen al, maar dat het er op zo’n moment uitkomt is erg fijn. Geweldig om op het podium te staan en het volkslied te horen. Dit had ik absoluut niet verwacht!” Toch is er ook nog ruimte voor verbetering, want bij het wisselen van onderdeel verspeelde de Zwollenaar veel tijd. “Daar is inderdaad nog wel wat winst te halen”, aldus een zeer opgetogen Visscher.

Schaatsen, Wielrennen, Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Henry Visscher

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws