Henry van der Vegt assistent-trainer PEC

| 3 Maanden geleden.

PEC Zwolle heeft de technische staf voor het nieuwe seizoen rond. Henry van der Vegt vult de laatste vacante positie van assistent-trainer in. Hij assisteert komend jaar, samen met assistent-trainer Gert-Peter de Gunst, de nieuwe hoofdtrainer John Stegeman.

Van der Vegt (47) was afgelopen seizoen actief binnen de PEC Zwolle Voetbalacademie, als trainer van PEC Zwolle O16. Daarvoor vervulde hij verschillende bestuursfuncties bij SC Cambuur, Willem II, RKC Waalwijk en bij (toen nog) FC Zwolle. Nu neemt Van der Vegt, die in 1991 als voetballer debuteerde bij de Zwolse club, dus plaats op de bank naast Stegeman en De Gunst.

“PEC Zwolle is de club die als een rode draad door mijn carrière loopt”, zegt Henry van der Vegt. “Ik vind het bijzonder mooi dat ik hier als speler, bestuurder en trainer de kans krijg om eerste stappen in het betaald voetbal te zetten en mijzelf te ontwikkelen. Het is hier in Zwolle altijd heel prettig werken. Dat heb ik ook het afgelopen jaar als jeugdtrainer weer ervaren. Het komende seizoen zal ik mijn uiterste best doen om als assistent-trainer mijn steentje bij te dragen aan de prestaties van de eerste selectie.”

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle, is blij met de nieuwe assistent-trainer. “Met Henry halen we een ervaren trainer bij de selectie, die de club door en door kent. Als speler, maar ook als trainer en bestuurder heeft hij veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij het afgelopen seizoen in onze voetbalacademie gewerkt en kent zodoende ook de jeugdspelers die de komende jaren de potentie hebben om door te groeien richting het eerste elftal.”

Voetbal, PEC Zwolle, Mike Willems, Henry van der Vegt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws