Henry Landman vertrekt toch bij VSW

| 27-03-2013

Vierdeklasser VSW moet toch op zoek naar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen. Ondanks dat de huidige trainer Henry Landman in januari aangaf te willen blijven, moet de oefenmeester de club aan het einde van het seizoen toch verlaten. “Ik zit al een lange periode zonder werk en door deze keuze kan ik mij wat breder gaan oriënteren. Vorige week heb ik deze beslissing noodgedwongen moeten nemen”, laat Landman weten.

Het is al de tweede keer dat Landman zijn beslissing over volgend seizoen heeft gewijzigd. In december van het vorige jaar liet de Zwollenaar weten aan VSW hogerop te willen, maar hier kwam hij in januari weer op terug. “Ik heb na mijn eerdere beslissing een aantal goede gesprekken gehad met het bestuur en mensen binnen de club. Dat is goed bevallen, ze willen mij echt niet kwijt. Daarom heb ik toch besloten door te gaan”, liet de trainer van VSW destijds weten. Toch moet VSW nu snel zoeken naar een nieuwe trainer, zo laat ook voorzitter Klaas van Asperen weten. “Wij respecteren de keuze van Henry en wensen hem veel succes in de toekomst. Voor ons is het nu zaak om voor het komende seizoen een nieuwe hoofdtrainer vast te leggen.”

De huidige trainer van VSW vindt het jammer dat hij moet vertrekken. “Natuurlijk is het jammer dat ik onder zulke omstandigheden de club moet verlaten. Zo wil je nergens vertrekken, dat is gewoon zonde.” Waar de toekomst van Landman op voetbalgebied ligt, is ook voor de Zwollenaar nog niet duidelijk. “Ik heb op persoonlijk vlak een zware periode gehad en moet nu eerst mijn hoofd tot rust brengen. Ik ga niet actief op zoek naar een nieuwe club, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Het is afwachten.” VSW haalde uit zeventien wedstrijden in de vierde klasse C een puntentotaal van tien, waarmee het op dit moment op een elfde positie staat.

Voetbal, VSW, Vierde klasse C, Henry Landman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws