Henry Landman vertrekt per direct bij HTC

| 20-11-2015

Henry Landman is per direct vertrokken bij vierdeklasser HTC. Het bestuur van de voetbalvereniging besloot om het aflopende contract van de trainer niet te verlengen en daarop heeft Landman besloten om direct de deur achter zich dicht te slaan. “Door het besluit geeft hij prioriteit aan zaken in de privésfeer”, laat de club in een korte reactie weten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Landman nam in de winterstop van het seizoen 2014-2015 het stokje over van Jeroen de Vries. In het eerste half jaar werden de prestaties beter en ook dit seizoen gaat het aardig. HTC kwam in de eerste tien wedstrijden tot twaalf punten en daarmee staat de Zwolse ploeg op een negende positie. Het moet nu dus wel verder zonder hoofdtrainer Landman, die zich niet helemaal kan vinden in de opgegeven reden van de club. Zijn persoonlijke situatie heeft er zeker mee te maken, maar er speelde meer. “HTC heeft een beslissing genomen en daar kon ik me totaal niet in vinden. De reden was dat ik een beslissing nam en die niet goed genoeg zou communiceren. Nou, als er eentje heeft gecommuniceerd dan ben ik dat wel. Het sloeg echt in als een bom, ik ben het er totaal niet mee eens”, aldus de oefenmeester.

Daarop besloot Landman er mee te stoppen. Hij vindt het jammer, want de trainer was nog allerminst klaar bij HTC. “Ik had nog graag een hoop bij HTC gedaan, want ik heb echt met veel plezier bij de club gewerkt. Ik zag deze beslissing ook zeker niet aankomen”, zegt Landman, die vindt dat hij door bepaalde personen in de weg is gezeten. “Mensen binnen HTC vonden dat zij dingen moesten bepalen over mijn functie als trainer. Daardoor kun je gewoon je werk niet goed uitvoeren. Laat ze zelf maar wat diploma's halen, dan kunnen ze het zelf laten zien.” De Zwolse oefenmeester gaat zeker op zoek naar een nieuwe club. “Ik hoop dat er een club komt waar ik mijn ei wel kwijt kan en waar de mensen met mij mee willen denken. Want ik ben zeker nog niet klaar.”

Voetbal, HTC, Vierde klasse C, Henry Landman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws