Henriëtte ter Steege: ‘Missie is geslaagd’

| 15-03-2015

De volleybalsters van CSE/VC Zwolle hebben zich zondagmiddag verzekerd van een nieuw seizoen in de eredivisie. In het Landstede Sportcentrum waren de Zwollenaren met 3-0 (25-23, 25-16, 25-19) te sterk voor de dames van New Nexus Apps/Lycurgus, waardoor zij in de degradatiepoule niet meer te achterhalen zijn. “De missie is in twee wedstrijden geslaagd. Heel erg prettig”, stelt coach Henriëtte ter Steege.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de competitie was de Zwolse formatie al veel te sterk voor Lycurgus en VC Weert en ook in de degradatiepoule bleek dat de afgelopen twee weken niet anders. Eerder won CSE/VC Zwolle al met 3-0 van Weert en zondag liet de ploeg er eveneens geen gras over groeien. In het Theater van de Sport had VC Zwolle het alleen in de eerste set lastig. Tot 23-23 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar toch wist de thuisploeg aan de hand van invalster Fabienne van Daelen de set binnen te halen. “Lycurgus gaf via de blokkering de nodige druk en daardoor kregen wij wat ballen om onze oren. Maar uiteindelijk hebben we het als collectief weten te keren”, analyseert Ter Steege.

Na de winst in de eerste set was het verzet van Lycurgus direct gebroken. Ter Steege gaf haar dames een andere service-opdracht mee en zodoende namen de Zwollenaren meer en meer afstand. “We gingen wat vrijer serveren en mede daardoor kwam Lycurgus er niet meer aan te pas. We zijn in de resterende sets niet meer in de problemen gekomen”, vertelt Ter Steege, die haar ploeg de tweede en derde set met respectievelijk 25-16 en 25-19 zag winnen. “Het was echt een overwinning van het collectief. Fabienne van Daelen viel fantastisch in, Kiki von Piekartz en Laura Schrijver deden het ook echt heel goed. We hebben het samen gedaan.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Door de 3-0 winstpartij is en blijft CSE/VC Zwolle de koploper in de degradatiepoule. Zodoende is handhaving een feit en is het Landstede Sportcentrum ook volgend jaar het decor voor vrouwenvolleybal uit de eredivisie. Dit tot opluchting van Ter Steege. “Uiteraard, anders hadden we dit helemaal voor niets gedaan. Het is voor ons een geslaagd seizoen, want we hebben gedaan wat we moesten doen. Daarnaast hebben we hier en daar kunnen stunten en is de ploeg ook qua volleybal gegroeid. De groep heeft het knap gedaan”, sluit Ter Steege af.

Volleybal, VC Zwolle, Landstede Sportcentrum, Henriëtte ter Steege

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws