Hennie Spijkerman vertrekt bij FC Groningen

| 09-01-2019

Zwollenaar Hennie Spijkerman vertrekt na afloop van dit voetbalseizoen bij FC Groningen. De 68-jarige assistent-trainer wil nog één keer een buitenlands avontuur aangaan en verlengt om die reden zijn komende zomer aflopende contract bij FC Groningen niet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hennie Spijkerman werkte voor dit seizoen jaren bij Ajax. Hij was staflid van de eerste selectie van de Amsterdammers onder de hoofdtrainers Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer. Daarvoor was Spijkerman onder meer twee jaar hoofdtrainer van FC Emmen en drie seizoenen van FC Zwolle. Over zijn besluit om na dit seizoen bij FC Groningen te vertrekken zegt de ervaren trainer: “Het was een bewuste keuze van mij om voor één seizoen te tekenen in Groningen, zodat ik van jaar tot jaar kan bekijken wat ik wil doen. Ik ben 68 jaar en voel me nog te fit om te stoppen.”

Wat Spijkerman gaat doen is nog niet duidelijk. “Tijdens mijn periode bij Ajax ben ik een half jaar trainer geweest bij Ajax Cape Town in Zuid-Afrika, waarna Frank de Boer mij vroeg om zijn assistent te worden bij Ajax 1. Dat heb ik toen gedaan, maar het halve jaar in het buitenland is mijn vrouw en mij uitstekend bevallen. De uitdaging van een buitenlands avontuur zou ik nog een keer willen aangaan”, aldus de Zwolse oefenmeester.

Voetbal, Hennie Spijkerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws