Hendriks: ‘Waarom zou ik dan weggaan?’

| 16-01-2018

Joram Hendriks is ook aankomend seizoen hoofdtrainer van tweedeklasser SVI. De Zwollenaar gaat zodoende op voor zijn derde seizoen als trainer van het eerste elftal en is daar maar wat blij mee. “De klik is er nog, ik heb het naar mijn zin, dus waarom zou ik dan weggaan?”, is de heldere toelichting van Hendriks.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De coach begon in 2016 aan de klus bij SVI en was destijds de opvolger van Stephan Rahantoknam. In zijn eerste seizoen promoveerde hij direct naar de tweede klasse, waarin SVI na tien wedstrijden op een elfde plaatst staat. Hendriks merkt ontwikkeling en kon zich vinden in de plannen van de club. “Je merkt aan alles ontwikkeling. Er is nu een hoofd jeugdopleiding en daarin worden stappen gemaakt. Bestuurlijk worden er stappen gemaakt en de club wil ook graag meer. Dat plan vond ik er wel goed uit zien en dus wilde ik graag doorgaan”, vertelt de coach.

Ook binnen zijn eigen spelersgroep merkt Hendriks een stijgende lijn op. “De spelers vinden dat ze beter worden en ik leer zelf nog steeds veel. Het gaat met pieken en dalen, maar dat hoort bij een jonge ploeg. De elfde plaats is wat mij betreft terecht, maar niet nodig”, zegt Hendriks, die uiteindelijk wel verder wil dan de tweede klasse. Of dat met SVI is, valt te bezien, maar de ambitie van de trainer reikt in ieder geval verder dan dat. “Je moet je afvragen of dat met SVI kan, maar de club wil me er in ieder geval bij helpen. Uiteindelijk wil ik het UEFA A/TC I-diploma halen en daar wil SVI ook de ruimte voor geven. Zo heb ik er iets aan, maar zij ook. Ik zie dan ook geen reden om nu al te gaan lopen.”

Trainingskamp
Het besluit van club en trainer werd bekend gemaakt tijdens het trainingskamp van SVI in Spanje, waar het een oefenwedstrijd speelde tegen ZAC (4-0). In combinatie met trainingsarbeid en plezier zette SVI daar een stap in de goede richting. “Het was een mooie balans tussen het verrichten van arbeid en plezier. De spelers hebben gedaan wat ze wilden doen, ik heb dat gedaan, dus het was prima. Ik zag alleen maar tevreden spelers naar huis gaan”, aldus Hendriks.

Voetbal, SVI, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws