Hendriks: ‘Ik ben echt trots op die gasten’

| 25-02-2017

Met derdeklasser SVI heeft zaterdag ook de laatste Zwolse club de districtsbeker verlaten. De ploeg van trainer Joram Hendriks ging op bezoek bij zondag hoofdklasser Silvolde met 4-2 onderuit, terwijl het toch een aardige partij op de mat legde. “De uitslag doet misschien anders vermoeden, maar we hebben het goed gedaan. Ik ben echt trots op die gasten”, roept Hendriks.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Anderhalf uur in de bus om afgedroogd te worden door een hoofdklasser. Als er iets was wat SVI niet wilde, dan was dat het wel. En dat was te zien ook, want in de eerste helft beten de Zwollenaren flink van zich af. Zeker de eerste 35 minuten waren voor SVI. “Ik wil niet zeggen dat het perfect was, maar ik was wel positief verrast. We speelden echt goed en moeten eigenlijk met 0-2 voor komen. Dan mag Silvolde niets zeggen”, vindt Hendriks. Toch keerde SVI met een achterstand terug in de kleedkamer. Na een dik half uur opende Wout Blasman de score en via Roy Bouwman kwam Silvolde ook nog met 0-2 voor. “De tweede goal was buitenspel. De assistent-scheidsrechter heeft in de rust gezegd dat hij van zichzelf baalde. Dat is toch wel zuur om te horen.”

Kort na de rust produceerde Silvolde ook nog de 3-0, waarmee er een einde aan het Zwolse bekerverhaal leek te komen. Leek, want het werd toch nog spannend. Nathan van Rijn maakte de 3-1 en even daarna zorgde Twan Zuidmeer ook nog voor de 3-2. “Daarna krijgen we zelfs nog een kans op de 3-3 en begon ik toch weer aan een stunt te denken. Uit een vrije trap werd het 4-2”, aldus Hendriks. En zo kan ook SVI zich volledig op de competitie focussen, net als alle andere Zwolse clubs. Voor SVI is dat geen ramp. “Voor SVI is het tientallen jaren geleden dat we zo ver zijn gekomen. Dat is wel een compliment voor onze groep. Maar de competitie is belangrijker.”

Voetbal, SVI, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws