Henco Pullen kijkt uit naar andere wereld

| 11-03-2016

Korfbalcoach Henco Pullen maakt komende zomer een opmerkelijke overstap. De huidige interim-trainer van Oranje Zwart gaat aan de slag als hoofdtrainer van stadsgenoot Sparta, waar hij begint aan zijn eerste volwaardige klus als eindverantwoordelijke. “Sparta heeft ambitie, ik heb ambitie, dus de klik was er eigenlijk direct”, legt Pullen zijn keuze uit.

Pullen is een echte man van Oranje Zwart. Hij speelde in het verleden voor DOS ’46 uit Nijeveen, maar eenmaal klaar kwam hij toch weer terug naar Oranje Zwart. Hij speelde daar in het vlaggenschip en hielp datzelfde team dit seizoen uit de brand. Hoofdcoach Michiel Bilstra kon door persoonlijke omstandigheden even niet voor de groep staan, waarop Pullen besloot om op interim-basis in te springen. Dat smaakte naar meer en zo kwam het contact met Sparta tot stand. “Ik had een aantal clubs in mijn hoofd waarmee ik wel in gesprek wilde gaan. Eén van die clubs was Sparta en zo is het balletje gaan rollen. We zijn in gesprek gegaan en al snel waren we er uit”, zegt Pullen, die bij Sparta een contract voor één seizoen heeft getekend.

Was het dan geen optie om bij Oranje Zwart te blijven? Het antwoord is duidelijk: nee. “Ik wilde sowieso ergens anders gaan werken. Ik denk dat het goed is om niet altijd in het vertrouwde wereldje te werken. Het is goed voor mij om eens bij een andere vereniging te gaan kijken”, duidt Pullen. Bij Oranje Zwart was men louter positief over de ‘transfer’ van de interim-coach. “Ik heb alleen maar positieve reacties ontvangen. Natuurlijk waren er wel wat mensen die het jammer vonden, maar ze gunnen het mij ook.” Bij Sparta is het de bedoeling om tot een stabiele overgangsklasser te komen. “Er zit nog heel veel rek in deze groep. De intentie is dan ook om langer dan een seizoen met elkaar te werken. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in.”

Korfbal, Sparta, Oranje Zwart, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws