‘Helm’ is toverwoord bij Tour de Countus

| 06-08-2013

“Zodra de helm en fietsbril op gaan, is er geen enkele sprake meer van hiërarchie. Dat is de kracht van de Tour de Countus.” Aan het woord zijn Bert Kuijers en Ivo Groener, initiatiefnemers van de Tour de Countus, die vrijdag 27 september voor de derde keer wordt gehouden. Het netwerkevenement op de fiets staat net als de voorgaande edities voor een groot deel in het teken van Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Tijdens een doorsnee netwerkbijeenkomst zijn er altijd mensen waar je tegenop kijkt of waaraan je kunt zien welke functie ze bekleden. Dat is bij de Tour de Countus niet aan de orde”, zegt Matijs Jansen, coördinator van Tegenkracht, die vorig jaar zelf ook op de fiets stapte voor de sportieve netwerktocht door de regio. “In wielerkleding is iedereen gelijk, waardoor mensen zich makkelijker open stellen voor een gesprek. Zo zie je tijdens de tocht bijvoorbeeld niet wie de directeur van Countus is, terwijl diegene op dat moment gewoon naast je kan fietsen.” De Tour de Countus is specifiek bedoeld voor fietsende ondernemers. “Gedurende de tocht draaien we regelmatig door, zodat je elke keer naast een andere ondernemer fietst en zo kunt netwerken”, vertellen Bert Kuijers en Ivo Groener, accountmanagers van het MKB-team van Countus Zwolle.

In tegenstelling tot voorgaande twee edities is er geen bekende (oud-)wielrenner gestrikt voor de derde editie. “De eerst keer verzorgde Henk Lubberding een fietsclinic en vorig jaar gaf Steven Rooks een presentatie, maar dit jaar is er in het programma nog geen tijd ingepland voor een topwielrenner. Al kan dat natuurlijk nog veranderen”, stellen de twee sportliefhebbers van Countus. De komst van ex-kankerpatiënt Thomas Zijlma (collega van Matijs Jansen) staat daarentegen wel vast. Zijlma zal vertellen over zijn kankerproces en zijn ervaringen met Tegenkracht. Jansen: “Thomas heeft enkele jaren terug een boek geschreven met de titel ‘37 nietjes’. In het boek vertelt hij het aangrijpende verhaal over levensbedreigend ziek zijn en hoe hij met ongeneeslijk optimisme, vechtlust en humor het leven weer heeft kunnen omarmen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als groot wielerliefhebber stapt Thomas Zijlma graag op de fiets voor de Tour de Countus. Dat doet hij samen met nog enkele mensen van Tegenkracht, het goede doel dat voor de derde keer aan het netwerkevenement is gekoppeld. Deze stichting biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan. “Het is een goed doel dat past bij ons evenement”, zegt Bert Kuijers, die tot slot aangeeft dat deelname aan de Tour de Countus kosteloos is. “Maar we vragen de deelnemers wel een vrijblijvende bijdrage te leveren aan Tegenkracht. Na afloop van de toertocht gaan we hiervoor rond met de fietshelm.”

De derde Tour de Countus begint vrijdag 27 september om 12.00 uur met een lunch. Deelnemers kunnen vervolgens kiezen voor een fietstocht van 60 kilometer (gemiddeld 25/27 kilometer per uur) of 80 kilometer (gemiddeld 28/30 kilometer per uur). En na deze sportieve prestatie staat er nog een pastabuffet klaar. Ondernemers die graag willen deelnemen kunnen zich aanmelden via www.countus.nl.

Wielrennen, Fietsen, Stichting Tegenkracht, Tour de Countus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws