Hellen de Vries wint 10 kilometer Rouveen

| 21-06-2012

PEC-atleet Hellen de Vries heeft woensdagavond de 10 kilometer van de 29ste Munnikenslagloop in Rouveen op haar naam geschreven. Onder broeierige omstandigheden liep zij de 10 kilometer in 39 minuten en 54 seconden. Bij de mannen eindigde BB-loper Hans Lindeboom met 33.58 op een derde plaats.

Hans Lindeboom keek na afloop terug op een geslaagd optreden. “Gek genoeg was dit mijn beste 10 kilometer van het jaar tot nu toe! Dat geeft de burger moed. Waar de rest veel verval had, liep ik in een mooi opgebouwde race naar de derde plek”, aldus een tevreden Lindeboom, die in Rouveen zeventien seconden sneller was dan PEC-atleet Joep Emmen. De winnaar van 4 Engelse Mijlen in Zwolle eindigde met 34.15 op de vierde plaats. Verder liep ook Henry Visscher (BB-lopers) een prima race. Hij benaderde zijn PR op de 10 kilometer tot op zeven seconden, om uiteindelijk als zevende te finishen in 35.14.

Op de 5 kilometer bevestigde BB-loper Margje Timmerman haar goede vorm. Ze liep een sterke race, waarmee ze een mooie derde plaats behaalde in 20.59. Bij de heren was Borre de Gier de snelste BB-loper (18.31), met in zijn slipstream Peter Ligthart (18.37). Daniël Gouw was niet tevreden over zijn race. Hij kreeg na een enthousiaste start last van zijn kuit en kwam uiteindelijk uit op 19.28. Marten Bolt kwam na een bliksemstart uit op 19.32. En Bertrand Maas zette een hoopgevende 21.50 op de klok.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, Hans Lindeboom, Borre de Gier, Peter Ligthart, Joep Emmen, Henry Visscher, Daniël Gouw, Margje Timmerman, Marten Bolt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws