Hellen de Vries snelste op halve marathon

| 11-04-2011

Tijdens de Volvo Furness Car halve marathon in Ommen hebben meerdere Zwolse hardlopers van zich doen spreken. Zo wist PEC-atlete Hellen de Vries de afstand over meer dan twintig kilometer namelijk te winnen bij de dames senioren. Ze deed dat in een tijd van 1:25.31. BB-loper Stef Riemens liep bij de mannen de race uit in een prima tijd van 1:24.15, terwijl de PEC’ers Andrew Thomson en Antonius Poelman finishten in respectievelijk 1:24.47 en 1:25.04.

Ook bij de andere afstanden presteerden de Zwolse atleten goed. Lieve Tollet (BB-lopers) won bij de vrouwen de tien kilometer in een tijd van 41 minuten en 5 seconden, goed voor een verbetering van haar eigen parcoursrecord. Bij de mannen was PEC-atleet Henk Smalbrugge de winnaar op de vijf kilometer door in de sprint zijn concurrenten te verslaan in een parcoursrecord van 16.03. BB-loper Arend Jan van de Hoek werd op die afstand derde in zijn categorie in een fraaie 17.51.

Het parcours op de halve marathon bleek in Ommen overigens vierhonderd meter te kort. Er werd slechts één in plaats van twee ronden gelopen op de baan. Een klein smetje op een verder prima georganiseerd evenement.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, Henk Smalbrugge, Lieve Tollet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws