Hellen Berger-De Vries Nederlands kampioen

| 12-02-2018

Hardloopster Hellen Berger-De Vries heeft zondag tijdens het Nederlands kampioenschap op de weg een gouden medaille behaald in de categorie 35+. Op de 10 kilometer snelde de Zwolse naar een tijd van 37 minuten en 17 seconden en daarmee bleef ze haar concurrenten ruim voor. Clubgenote Lieve Tollet snelde in 39:48 naar het brons.

© Annet van Raalten

Berger-De Vries won vorig jaar al zilver op het NK en startte dit jaar met de gedachte om voor goud te gaan. Dat bleek geen onrealistisch doel, want eigenlijk had de BB-loopster amper concurrentie. Al snel kwam ze alleen te zitten en liep ze zonder zorgen naar de overwinning. “Op de open stukken had ik echt veel last van de tegenwind. Ik liep alleen en dat was wel jammer. Je weet dat je dan door moet buffelen om te winnen. Als het niet zo hard had gewaaid en er wat meer concurrentie was geweest, dan had ik misschien nog wel harder gekund. Maar ik ben hartstikke tevreden”, stelt Berger-De Vries.

Het resulteerde in een eindtijd van 37 minuten en 17 seconden, waarmee ze haar collega’s veel te snel af was. Nummer twee Monique Verschuure liep ruim een halve minuut langzamer, terwijl Lieve Tollet een dikke twee minuten moest toegeven. Na afloop hoorde Berger-De Vries zodoende het Wilhelmus. “Ik ken de tekst niet, dus ik heb maar een beetje geneuried, haha. Gelukkig kende bijna niemand de tekst, anders sta je ook zo voor lul. Maar het was hartstikke mooi. Zo’n gouden medaille, dat is hartstikke stoer”, lacht de Zwolse, die in maart een gooi doet naar de nationale titel op de halve marathon.

Meer Zwolse atleten
Naast Berger-De Vries deed er nog een aantal Zwolse atleten mee aan het nationaal kampioenschap 10 kilometer. Bij de vrouwen senioren kwam Tess Boekema tot een zeventiende tijd, terwijl Marlies Leusen-Groenewold als veertigste eindigde. Arne Mulder van PEC 1910 werd bij de mannen senioren 47ste en hij zag dat clubgenoot Jan Willem Davidse dertiende werd bij de mannen 50+. Bij de vrouwen 35+ finishte Gerja Zielman als vierde en bij de mannen 35+ kwam Joep Emmen tot een vijfde tijd. In diezelfde categorie sloot Maurits Bloem het NK als 24ste af.

PEC 1910, Hardlopen, Tess Boekema, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, Arne Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws