Hele familie Mulder aangestoken: ‘Prachtig’

| 07-09-2019

Nardie Mulder is helemaal bevangen door de hardloopkoorts. Broer Arne is de man die haar besmette, terwijl hij ook zijn vader en moeder aanstak. Dinsdag doet Nardie mee aan de 29ste editie van de Salverda Berkumloop en dan hoopt ze op de tien kilometer in de buurt van haar PR te lopen.

Arne was de eerste van de Mulders die besloot om te gaan hardlopen en doet dat nog altijd met bijzonder veel succes. Zijn enthousiasme sloeg over, want uiteindelijk bond ook vaders de hardloopschoenen onder. Daar bleef het niet bij, want de rest van het gezin volgde. Zus Nardie ging lopen en daarna begon zelfs haar moeder aan de sport. “Het is prachtig om deze sport te delen”, vertelt Nardie, die sinds een jaar lid is van de BB-lopers. “Als er iemand meedoet aan een wedstrijd, dan gaan we ook vaak bij elkaar kijken. We zijn echt een hardloopfamilie geworden. Arne doet dit jaar niet mee in Berkum, want hij is in training voor de marathon van Berlijn. Verder doen we allemaal mee.”

Nardie sloot zich in eerste instantie aan bij PEC 1910, maar stapte ongeveer een jaar geleden over naar BB-lopers. “Bij PEC heb ik het heel fijn gehad, maar de trainingsmethode bij de BB-lopers sprak me aan. Ik vroeg me af of het nog harder kon en voorlopig gaat het best goed”, stelt Mulder, die in eerste instantie wel moest wennen aan het hoge niveau. “Bij BB-lopers ligt het niveau best hoog, maar gelukkig komen er steeds meer mensen bij. Ook meer dames die rond de 45 minuten lopen, dus dat is fijn. Ik heb het enorm naar mijn zin.”

Voor Nardie is de Salverda Berkumloop een vast ijkpunt in de agenda en ook dit jaar is ze van de partij. De Zwolse loopt de tien kilometer, waarop ze tot dusver een persoonlijk record van 44 minuten en 51 seconden heeft staan. “Ik hoop dit keer onder de 45 minuten te lopen, dus dan kom ik in de buurt van een persoonlijk record, ja. Maar het is vooral een gezellige loop, waar je altijd veel bekenden tegenkomt. De Berkumloop is één van de gezelligste hardloopevenementen van Zwolle en ik doe altijd graag mee.”

Hardlopen, BB-lopers, Salverda Berkumloop, Arne Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws