Hele dag schaatsen voor het goede doel

| 04-12-2010

De schaatsen zijn al een tijd geleden uit de kast getrokken, want Stefan van Dijk moet zich voorbereiden op een grote uitdaging: tweehonderd kilometer schaatsen op één dag. Hij doet op 1 februari met drie vrienden mee aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Met deze actie willen Stefan en zijn vrouw Marije een mooi geldbedrag ophalen voor het Ronald McDonald Huis Zwolle en Orange Babies.

Het schaatsen van de tweehonderd kilometer lange tocht op de Weissensee heeft Stefan van Dijk zich een poos geleden al als sportief doel gesteld. “Zo wilde hij in zijn leven ook eens een hele marathon lopen en een aantal grote fietstoertochten afleggen”, vertelt zijn vrouw Marije. “Dat is hem eerder al gelukt. Een tijdje geleden heeft hij besloten dat deze schaatstocht in 2011 aan de beurt is. Toen we plannen maakten, bedachten we dat hij dit voor zichzelf kon doen, maar dat het veel mooier zou zijn om er ook een goed doel mee te steunen!” En dus was de actie Weissensee4Kids snel geboren.

© Freddy Schinkel

Terwijl de specifieke training voor Stefan en zijn medeschaatsers Alfred Bolks, Han Keizer en Andre Bos in de zomer al begon, richtte Marije zich op de promotie en sponsoren. Een bestemming voor alle donaties werd razendsnel gevonden. Stefan is bestuursvoorzitter van het Ronald McDonald Huis in Zwolle, dus daarmee was het eerste goede doel een feit. Ook in zijn eigen omgeving hebben Stefan en Marije gezien hoe belangrijk het is dat zieke kinderen hun directe familie om zich heen kunnen hebben. Het Ronald McDonald Huis biedt gezinnen de mogelijkheid om dicht bij elkaar te zijn in deze moeilijke tijd.

De tweede organisatie waarvoor de vier mannen hun schaatsen onderbinden is Orange Babies, dat als doel heeft zwangere vrouwen met HIV en hun baby’s in Afrika te helpen. “Tijdens onze (Stefan en Marije) reizen naar Zuid-Afrika zijn wij geconfronteerd met de armoede van volwassenen en kinderen. Als je dan bedenkt dat daar ook nog een ernstige infectieziekte rondwaart, dan wil je helpen. Daarom hebben we gekozen om met ons project ook Orange Babies te ondersteunen.”

De initiatiefnemers van Weissensee4Kids vinden het mooi om met deze actie zowel kinderen in Nederland als in het buitenland te steunen. Weissensee4kids heeft dan ook als missie: het helpen van kinderen met een moeilijke start! Kijk voor meer informatie op www.weissensee4kids.nl en www.weissensee.nl.

Schaatsen, Natuurijs, Ronald McDonald Huis, Weissensee4Kids

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws