Heins gaat voor drie landstitels op een rij

| 14-01-2015

“Ik wil heel graag voor de derde achtereenvolgende keer landskampioen worden. Dat is voor nu mijn grootste ambitie.” Het zijn de duidelijke woorden van Landstede Volleybal-diagonaal Willem-Maarten Heins. Zijn ploeg staat aan de vooravond van de absolute topper in de eredivisie, thuis tegen Abiant Lycurgus. “Het wordt een bijzonder interessant duel. Een echte krachtmeting.”

© Annet van Raalten

Het verhaal van Willem-Maarten Heins bij Landstede Volleybal is er één die onder de noemer ‘succesverhaal’ valt. In 2012 vertrok hij na zes seizoenen bij Lycurgus en streek neer in Zwolle. In het Landstede Sportcentrum greep hij in zijn eerste jaar direct het landskampioenschap en een seizoen later kreeg hij opnieuw een kampioensmedaille omgehangen. Daarnaast wonnen Heins en Landstede ook nog de supercup en de nationale beker. Een flink en indrukwekkend palmares en dat in relatief korte tijd. “Ik heb het hier nog altijd naar mijn zin en denk nog niet na over een eventueel vertrek. Ik zit hier prima”, vertelt de 2.07 meter lange Heins.

Zes seizoenen speelde Heins bij Lycurgus, maar na dat tijdperk deed hij zijn oude club direct pijn. In de bloedstollende finale van 2013 klopte de diagonaal zijn ex-ploeggenoten en kaapte hij de landstitel voor hun neus weg. Zaterdag wacht opnieuw een ontmoeting met Lycurgus en ook dit keer lijkt de Groningse formatie de grootste concurrent. “Ze staan niet voor niets maar twee punten achter. Lycurgus heeft het prima voor elkaar en kan het ons echt moeilijk maken”, weet Heins, die wel denkt dat Landstede met een zege aan de haal kan gaan. “Als iedereen doet wat hij moet doen, dan kunnen we winnen. Maar het komt ons zeker niet aanwaaien, want Lycurgus heeft prima spelersmateriaal.”

© Annet van Raalten

In de eredivisie verloor Landstede Volleybal nog geen wedstrijd. Achter de de ploeg van coach Redbad Strikwerda lijkt alleen de opponent van zaterdag nog een rol te kunnen spelen, de overige teams staan op grote achterstand. “Ik vind dat het prima gaat. Er zijn nog wel wat dingen die beter moeten, maar al met al gaat het goed. Het is zaak om dat vol te houden, ook tijdens de play-offs. Daar moeten spelers en staf samen aan werken”, weet Heins. Allereerst wacht zaterdag het duel tegen nummer twee Abiant Lycurgus. De topper in het Theater van de Sport begint om 20.00 uur.

Landstede Volleybal, Volleybal, Willem-Maarten Heins

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws