Heide in bloei voor Heide en Heuveltocht

| 17-08-2015

De voorbereidingen voor de negende Salverda Heide en Heuveltocht, georganiseerd door Toerclub Swolland, zijn in volle gang. Zaterdag 29 augustus kunnen toerfietsers en ATB-ers hun hart weer ophalen en genieten van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. Swolland-coördinator Wim Hessels: “Vorig jaar kregen we erg veel complimenten over de tocht. Het werd al de mooiste van Nederland genoemd.”

Organisator Wim Hessels heeft de tocht zelf onlangs al gefietst. “De bloeiende heidevelden zijn op dit moment schitterend”, vertelt Hessels enthousiast. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er alleen in Wapenveld gestart. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. “Voor de toerfietsers zijn er drie hoofdafstanden: 75, 120 en 185 kilometer. Bij de laatste rustpost kan er nog gekozen worden voor een extra lus van 15 kilometer, dus het is ook mogelijk om 90, 135 of zelfs 200 kilometer te fietsen. De lus bestaat uit een aantrekkelijk stuk door de heuvels rondom Hattem.” De tocht over 185/200 kilometer is deels ongepijld en mede bedoeld voor diegenen die voor een brevet willen rijden. Alle andere routes zijn volledig gepijld.

Voor de ATB-ers zijn er twee afstanden: 30 en 50 kilometer. Prachtige routes in hetzelfde gebied waar ook de populaire Rabo Swolsebostocht in november en februari wordt verreden. Met dat verschil dat de routes nu over schitterende bloeiende heidevelden lopen.

Wielrennen, Mountainbiken, Toerclub Swolland, Salverda Heide en Heuveltocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws