Heide en Heuveltocht met extra startpunt

| 11-08-2014

Toerclub Swolland organiseert zaterdag 30 augustus 2014 voor de achtste keer de Salverda Heide en Heuveltocht. Een tocht voor toerrijders en ATB-ers. Niet alleen zijn er dit jaar nieuwe routes van 180 en 200 kilometer toegevoegd. Ook is er een extra startplaats voor toerrijders in Terlet.

Deelnemers aan de tocht van 180 en 200 kilometer maken hierdoor niet alleen meer kilometers, maar kunnen ook zo'n 1.400(!) hoogtemeters pakken. De honderd procent bepijlde routes gaan langs de mooiste plekjes door bossen en heide op de Veluwe, van Hattem tot en met De Posbank! Zoals ieder jaar kunnen ATB-ers én toerfietsers starten en eindigen in Wapenveld, waar ook twee keer per jaar met succes de Rabo Swolsebostocht van start gaat. De toerrijders in Wapenveld kunnen kiezen uit routes van 65, 90, 120, 140, 180 en 200 kilometer. De ATB-fietsers of -crossers kunnen 30 of 50 kilometer afleggen. In Terlet zijn er drie routes voor toerfietsers: 80, 180 en 200 kilometer.

Volgens Swolland-coördinator Wim Hessels is het belangrijk om in te blijven spelen op de behoeften van de deelnemers. “Vorig jaar hadden we naast de bepijlde routes voor de toerfietsers van 65, 90, 120 en 140 kilometer een onbepijlde route van 170 kilometer. De deelname op die afstand vonden wij echter te beperkt. We hebben toen de deelnemers benaderd en om feedback gevraagd. En dat heeft tot nieuwe inzichten geleid. Deelnemers gaven aan behoefte te hebben aan een extra startpunt, welke zuidelijker ligt. Hierover doordenkend zagen we vooral veel voordelen. Het grootste deel van de route is immers al bepijld en door te starten vanuit zowel Wapenveld als Terlet kunnen we ook een grotere groep wielerliefhebbers bereiken.”

Hessels vervolgt: “Door de extra startlocatie hebben we nieuwe routes van 180 en 200 kilometer kunnen toevoegen en is de gehele Veluwe te berijden van Hattem tot en met De Posbank. Hierdoor zijn de lange routes extra uitdagend geworden, vooral vanwege de extra hoogtemeters. Deze lange tochten maken ook met recht deel uit van het klimmersbrevet.” Kijk voor meer informatie over de locaties, starttijden en afstanden op www.heideheuveltocht.nl.

Wielrennen, Mountainbiken, Toerclub Swolland, Salverda Heide en Heuveltocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws