‘Heerenveen gaat volle bak druk geven’

| 26-08-2016

Een besloten training, dat is bij enkele profclubs meer regel dan uitzondering. In Zwolle komt het de laatste jaren amper voor, tot vrijdagochtend. PEC Zwolle-trainer Ron Jans vindt het in aanloop naar het treffen van zaterdag met SC Heerenveen nodig om de deuren te sluiten. “Ik kan mij niet herinneren dat ik dit eerder heb meegemaakt. In ieder geval niet de laatste jaren”, zegt aanvoerder Bram van Polen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De PEC Zwolle-vlag hangt er sinds jaren dan ook een klein beetje anders bij. De afgelopen twee seizoenen werd de competitiestart gekenmerkt door succes, maar dit voetbaljaar is alles anders. Uit bij NEC werd het ‘slechts’ 1-1, daarna volgden verliespartijen tegen Sparta Rotterdam en PSV. Eén puntje uit drie wedstrijden is een minimaal resultaat en daarbij is de komende reeks niet makkelijk. Het gevolg? Een besloten training, om SC Heerenveen vooral niet wijzer te maken dan het al is. “Als we twee keer hadden gewonnen, dan was dit natuurlijk niet gebeurd”, denkt ook Van Polen, die even verderop trainer Ron Jans hoort zeggen dat er wijzigingen aan zitten te komen. Welke, dat is zo schimmig als het maar zijn kan. Vandaar ook de besloten training. “Dat zie je morgen wel”, aldus de captain.

Voor de hand ligt dat PEC Zwolle zaterdag in een ander spelsysteem gaat acteren. Mocht dat zo zijn, dan weten alleen de spelers en een handjevol stewards dat. De enige zekerheid die er wel is, is dat Wouter Marinus terugkeert in de wedstrijdselectie. Voor Rick Dekker komt Heerenveen nog te vroeg. Van Polen verwacht een stormachtige beginfase. “Heerenveen heeft ook geen geweldige start gemaakt. Ik verwacht dan ook dat zij in de beginfase volle bak druk gaan geven. Streppel houdt daar wel van”, weet de back, die meer dan ooit hoopt op een goed resultaat. “We hikken daar toch een beetje tegenaan. Dit is er een uitgelezen mogelijkheid voor, ook omdat we dan met een lekker gevoel de interlandperiode in gaan. Op de trainingen ziet het er goed uit, nu moeten we het ook eens in een wedstrijd laten zien.”

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws