HC Zwolle zakt af naar de laatste plaats

| 04-03-2018

De herenformatie van HC Zwolle heeft zondag de uitwedstrijd bij concurrent Leiden met 4-2 verloren. De Zwolse overgangsklasser kwam nog wel terug van een 2-1 achterstand, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. “Het is uiteraard teleurstellend, maar ik vind wel dat een gelijkspel terecht was geweest”, concludeert trainer Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten

Uit bij Leiden win je niet zomaar, maar HC Zwolle liet er zondag geen gras over groeien. Voor rust had de ploeg in eerste instantie het betere van het spel en dat resulteerde in de 0-1 van Jurjan Boiten. “Een rebound uit een strafcorner en op dat moment was dat ook een prima stand. Ik vond ons in die fase duidelijk de betere, alleen vergeten we om de score verder uit te breiden”, zegt Van den Broek, die de positieve marge nog voor rust zag verdwijnen. Een omschakelmoment betekende de 1-1 en kort voor de onderbreking kwam Leiden ook nog op een 2-1 voorsprong. “Ik heb in de rust gezegd dat we ons mentaal moesten wapenen, om zo de wedstrijd nog te keren”, aldus Van den Broek.

De coach zag zijn ploeg prima uit de kleedkamer komen en al rap de stand weer gelijk trekken. Ward Maakal verzorgde de 2-2, maar toch lukte het de Zwollenaren niet om in ieder geval een punt mee te nemen. De kansen op een positief resultaat waren er wel, maar twee benutte strafcorners zorgden voor een 4-2 nederlaag. Daardoor nam HC Zwolle de rode lantaarn over van Leiden. Van den Broek: “Dat is een feit, maar het is niet zo dat de competitie is gespeeld. Het gaat nu beginnen, want de uitdaging is groter geworden. Maar we hebben vandaag voldoende gespeeld en daardoor zijn we niet in paniek.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws