HC Zwolle wint en klimt naar derde plaats

| 3 Maanden geleden.

De damesploeg van HC Zwolle heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen. Het team van coach Roel Stofmeel rekende op eigen veld relatief eenvoudig af met hekkensluiter Oss: 4-0. En mede dankzij deze overwinning is Zwolle in de overgangsklasse A gestegen naar de derde plaats, aangezien concurrent Cartouche zondag met 1-5 ten onder ging tegen koploper Union.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

“Als je kijkt naar de fase waarin wij zitten, dan is het elke keer de kunst om met de juiste focus op het veld te staan. En ik denk dat wij het vandaag in de eerste 45 minuten van de wedstrijd weer uitstekend hebben gedaan”, reageert Stofmeel, die al geruime tijd weet dat de derde plaats het hoogst haalbare is voor zijn ploeg. “Wij spelen de laatste weken vooral tegen teams die nog strijden tegen degradatie. Die ploegen spelen dus nog ergens om en dan kun je toch vaak iets extra’s brengen”, aldus Roel Stofmeel, die zij eigen ploeg zondag echter niet in de problemen zag komen tegen hekkensluiter Oss.

Sophie Locht tekende in de eerste helft voor de openingstreffer en nog voor rust maakte Helena Bakker er 2-0 van. HC Zwolle ging dus met een prima voorsprong richting de kleedkamer en na de onderbreking bleven de Zwolse dames heersen. Sare van den Berg scoorde zowel de 3-0 als de 4-0, waarna de wedstrijd definitief was gespeeld. “Na die 4-0 was het echt helemaal klaar. Dat zag je ook terug in ons spel, want in het laatste kwartier schakelden wij - onbewust - meerdere tandjes terug”, zegt Stofmeel. “Maar al met al mogen wij tevreden zijn. Wij hebben het kwaliteitsverschil uitgedrukt in cijfers en ‘de nul’ achterin. Dat is ook wel weer eens lekker.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

HC Zwolle speelde zondagmiddag met rouwbanden in verband met het overlijden van jeugdlid Izar van der Velde. Hij hockeyde in HC Zwolle B5.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws