HC Zwolle wint eerste duel in play-offs

| 18-05-2016

De heren van HC Zwolle hebben woensdagavond de eerste wedstrijd in de play-offs om promotie weten te winnen. Op bezoek bij Roomburg in Leiden had de ploeg alle moeite met het trage veld, maar uiteindelijk trok het toch de overwinning over de streep: 1-2. “De eerste klap is een daalder waard, maar je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is”, weet trainer Bert Bunnik.

© Annet van Raalten

Het veld in Leiden was vooraf al een veelbesproken onderwerp. Normaliter speelt HC Zwolle op een snel waterveld, maar bij Roomburg moest de Zwolse formatie aantreden op een semi-waterveld en dat is aan de harde kant. Al snel in de wedstrijd bleek dat geen onzin, want van de vier verkregen strafcorners gingen er vier niet in. En dat is voor een specialist als Pieter-Jan Voerman een mager moyenne. “Dat komt puur door het veld. Die corners werden er snel uitgelopen en dat heeft te maken met de ondergrond. Het rolt gewoon minder snel”, weet Bunnik, die daarom des te blijer is met de overwinning. “We zijn in twee jaar tijd de eerste ploeg die daar weet te winnen. Dat kwam de trainer ons speciaal nog vertellen. Het maakt het extra mooi.”

De zege komt uiteindelijk toch tot stand door twee rake corners van Voerman. Mist hij er in eerste instantie nog wat, neemt hij even later revanche. Voor de rust brengt hij Zwolle op een 0-1 voorsprong en zeven minuten voor tijd sleept hij de tweede binnen. Roomburg komt nog wel terug tot 1-2, maar toch deelt HC Zwolle de eerste tik uit. “Dit geeft ons natuurlijk heel veel vertrouwen voor zaterdag. Roomburg heeft vandaag geprobeerd het thuisvoordeel uit te buiten en dat is niet gelukt. We gaan er alles aan doen om het af te maken, zodat we volgende week allemaal bij de vrouwen kunnen kijken”, zegt Bunnik. Zaterdag speelt HC Zwolle op het eigen sportpark Het Hoge Laar het tweede duel. Bij winst is promotie naar de overgangsklasse een feit. Aanvang: 15.00 uur.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws