HC Zwolle wacht play-outs: ‘Alles klaarzetten’

| 18-05-2018

Terwijl de dames van HC Zwolle met promotie op zak genieten van een welverdiende vakantie, moeten de heren nog aan de bak om het vege lijf te redden. De ploeg speelt play-outs om degradatie uit de overgangsklasse te ontlopen, maar moet daarvoor wachten tot begin juni.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De laatste reguliere competitiewedstrijd van HC Zwolle was afgelopen weekend, op zondag 13 mei. De ploeg had op de laatste speeldag een wonder nodig om de play-outs te ontlopen, maar eenmaal bezig ontstond er toch nog iets van hoop. Terwijl Zwolle zelf bezig was om USHC te verslaan, ging concurrent Leiden dik onderuit bij Nijmegen. Uiteindelijk had Zwolle een doelpunt of tien nodig gehad en dat lukte uiteraard niet. Een 1-4 zege was niet genoeg, waardoor het toch werd veroordeeld tot het spelen van play-outs. “Het is achteraf natuurlijk, maar we hadden best meer goals op de stick. We hebben ons er niet bij neergelegd en zeker nog iets geprobeerd. Helaas is het niet gelukt”, vertelt coach Pancho van den Broek.

Bijna een maand wachten
Daardoor speelt HC Zwolle play-outs, maar die staan pas gepland voor de maand juni. Er wacht een competitieloze periode van bijna een maand, terwijl de belangrijkste wedstrijden van het jaar op het programma staan. Ideaal kun je dat niet noemen. “Het is vervelend”, geeft Van den Broek toe. “We moeten 3,5 week, een kleine maand wachten op een competitieve wedstrijd. Uiteraard gaan we wel oefenwedstrijden spelen, maar daarmee kun je nooit het echte benaderen. De tegenstanders spelen play-offs tegen elkaar, om het echie. Wij moeten schakelen, verder, en zorgen dat we alles klaarzetten voor de play-outs. De spelers hebben een week vrij gekregen, even niets met de stick.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ergens kleeft er ook nog een voordeel aan het lange wachten. De staf van Van den Broek heeft in ieder geval tijd genoeg om de potentiele tegenstanders te bekijken. “Dat gaan we ook zeker doen en ergens duikt er ook vast beeldmateriaal op. Zo kunnen we ons goed voorbereiden”, weet de trainer, die zijn ploeg de laatste periode stappen zag maken. Het moet vertrouwen geven in een goede afloop. “We hebben een matige eerste seizoenshelft gespeeld en daardoor konden we de play-outs niet ontwijken. Daarna hebben we stappen gezet, zowel individueel als met het team. Nu moeten we op het juiste moment heel scherp zijn.”

Programma
HC Zwolle speelt op woensdag 6 juni de eerste wedstrijd, waarna op zaterdag 9 juni de tweede wedstrijd wacht. Een eventuele derde wedstrijd staat gepland voor zondag 10 juni. De tegenstander komt voort uit een ontmoeting tussen de nummers vier uit de eerste klasse. Zwolle speelt tegen de beste nummer vier die overblijft.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws