HC Zwolle verliest concurrent uit het zicht

| 14-05-2017

HC Zwolle heeft zondag de uitwedstrijd in en tegen Nijmegen met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van coach Bert Bunnik wist een 2-0 achterstand ongedaan te maken, maar moest uiteindelijk ‘slechts’ genoegen nemen met een punt. Daardoor heeft Zwolle nog een punt nodig om niet rechtstreeks te degraderen. “We moeten aankomende week nog aan de bak”, zegt trainer Bert Bunnik.

© Annet van Raalten

Zwolle kwam in Nijmegen bijzonder matig uit de startblokken. Binnen tien minuten opende de thuisploeg al de score en even later is het zelfs 2-0. “Ik ben absoluut niet tevreden over hoe we de wedstrijd begonnen. Een enorme taxatiefout zorgt voor de 1-0 en in de rebound van een strafcorner wordt het dan ook nog 2-0”, vertelt Bunnik. In de tweede helft toonde HC Zwolle direct herstel. Vanaf het eerste moment werd positie ingenomen op de vijandelijke speelhelft en dat resulteerde via Pieter-Jan Voerman in de aansluitingstreffer. Hij benutte een strafbal en was daarna uit een strafcorner ook nog goed voor de 2-2. Bunnik: “In de tweede helft was er heel veel leven en dynamiek. We hebben er keihard voor gewerkt en dat is een goede basis voor volgende week.”

Door het gelijkspel gaat het HC Zwolle niet meer lukken om Alkmaar te passeren. Sterker nog, de Zwollenaren moeten nog vol aan de bak om niet rechtstreeks te degraderen. Volgende week speelt de ploeg, op eigen veld, een absolute finale tegen Ring Pass, de huidige nummer laatst. Bij een gelijkspel of overwinning blijft HC Zwolle haar concurrent voor. In dat duel moet Zwolle het mogelijk wel doen zonder Daan Ros, die zondag een rode kaart kreeg. “Bij de gelijkmaker wilde Daan de bal snel uit het doel halen, omdat we zochten naar een overwinning. De scheidsrechter zette op het formulier dat hij de keeper heeft geslagen, maar daar is absoluut geen sprake van. Hopelijk geven de beelden uitsluitsel”, aldus Bunnik.

Damesploeg wint van koploper
De dames van HC Zwolle zijn er zondag in geslaagd om te winnen van koploper Gooische. In Zwolle eindigde het duel in een 2-1 overwinning en dat zijn punten die de ploeg prima kan gebruiken. Als Zwolle namelijk één van de twee beste nummers twee wordt, beschikt het in de play-offs over het thuisvoordeel.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws