HC Zwolle start met minimale nederlaag

| 06-06-2018

HC Zwolle is de play-outs om handhaving in de overgangsklasse woensdag begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij eersteklasser MHC Ede kreeg de ploeg al snel een doelpunt tegen en die goal bleek de winnende: 1-0. “Als het in drieën moet, dan moet het maar in drieën. De jongens hebben zich een slag in de rondte gewerkt”, vindt trainer Pancho van den Broek.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Op voorhand was Zwolle uiteraard de favoriet, want het trof in Ede de nummer vier van de eerste klasse. In praktijk bleek dat toch even anders, aangezien de Zwollenaren afwachtend aan het duel begonnen. Kansen creëren was er amper bij, terwijl MHC Ede tot overmaat van ramp wel wist te scoren. Het bleek de winnende goal. “Je bedenkt en je verwacht dat het een close game gaat worden. In de tweede helft hebben we gedaan wat we moesten doen, maar we misten een paar procent. Die procenten hebben we aankomend weekend nodig om te winnen”, concludeert Van den Broek.

HC Zwolle heeft dan een heldere opdracht en dat is twee keer winnen. Een nederlaag is fataal, dan degraderen de Zwollenaren naar de eerste klasse. Van den Broek heeft in die wedstrijd(en) in ieder geval niet de beschikking over Ward Maakal, die ook de partij van woensdag in Ede al zich voorbij moest laten gaan. De sterkhouder kampt met een gebroken duim. “Dat komt dit seizoen niet meer goed en dat is een groot gemis. Het is overigens niet zo dat we ontredderd zijn, maar we kwamen een paar procent tekort. Voor komend weekend is het duidelijk”, aldus Van den Broek.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws