HC Zwolle schudt Kromhouters van zich af

| 1 Maand geleden.

Het was de vraag hoe HC Zwolle uit de winterstop zou komen en het antwoord is positief. Nummer drie Kromhouters werd zondag op een 3-1 nederlaag getrakteerd, waardoor die ploeg op zes punten achterstand is gezet. “Een hele belangrijke, goede zege”, concludeert Zwolle-coach Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten

Op eigen veld sloeg de schrik toch even toe, want de openingstreffer was voor Kromhouters. HC Zwolle had veel tijd nodig om de tegenstander van zich af te schudden, al werd het via William Withaar wel 1-1. “Het was de eerste na de winter en dan moet je gewoon aan de bak. We hadden in de eerste tien, twaalf minuten wat moeite, maar daarna hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Al nemen we normaal iets eerder afstand van de tegenstander. Bij Kromhouters stonden ze gewoon goed georganiseerd”, vindt Van den Broek, die Matthijs Verhoef uit een strafbal de 2-1 zag maken.

Pepijn Muller zorgde vervolgens voor de 3-1 en in de fase daarna had Zwolle geen tijd meer om nog verder uit te lopen. “We hadden iets meer tijd nodig dan gebruikelijk, maar uiteindelijk hebben we de tegenstander stuk gespeeld. Als de wedstrijd nog tien, vijftien minuten langer had geduurd, dan was het nog 4-1 of 5-1 geworden. Heerlijk om deze wedstrijd te winnen, het was echt verdiend”, concludeert Van den Broek. Concurrent Houten deed tegen Amersfoort ook wat het moest doen (5-0), waardoor HC Zwolle nog altijd twee punten voorsprong heeft. En de Zwollenaren mogen nog een wedstrijd inhalen.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws