HC Zwolle ‘op het tandvlees’ naar de zege

| 4 Maanden geleden.

De herenploeg van HC Zwolle heeft zondag de uitwedstrijd bij Groninger Studenten Hockey Club (GSHC) met 0-2 gewonnen. Die zege kwam niet heel makkelijk tot stand, maar na de openingstreffer speelde Zwolle een gewonnen wedstrijd. “Op het tandvlees en een hele cruciale. We weten wat ons nu te doen staat”, duidt HC Zwolle-coach Pancho van den Broek.

© Jan Burgman Fotografie

Op bezoek in Groningen had Zwolle in de eerste helft alle moeite om de thuisploeg van zich af te schudden. Kansjes waren er wel, maar het was voor Zwolle te weinig om er iets uit te halen. “GSHC werd ook regelmatig gevaarlijk, dus het was eigenlijk een wedstrijd in evenwicht. De crux zat hem in het feit dat wij net iets fitter zijn. Daardoor konden wij in ons eigen tempo blijven spelen en uiteindelijk maakte de tegenstander toch een foutje. Daaruit scoorde Pepijn Muller de 0-1”, zegt Van den Broek.

Die openingstreffer was voor de Zwollenaren voldoende om de wedstrijd naar zich toe te trekken. “Ik had het idee dat bij GSHC de moed in de schoenen zakte. Ze probeerden nog wel aan te zetten, maar vijf minuten voor tijd werd het via Matthijs Verhoef 0-2. Dan weet je dat het klaar is. Ik ben ongelooflijk blij met deze overwinning, echt een cruciaal moment”, doelt Van den Broek op de titelstrijd in de eerste klasse. Concurrent Houten won dik van Kromhouters, waardoor het verschil nog steeds vier punten is. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Zwolle op matchpoint. “We weten dat we het zelf moeten doen en dat we het zelf moeten opbrengen. In twee wedstrijden nog één keer winnen. Zo simpel is het.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws