HC Zwolle loopt uit door ruime overwinning

| 11-11-2018

De hockeyheren van HC Zwolle hebben zondag met duidelijke cijfers gewonnen van Groninger Studenten Hockey Club. In de eerste helft lukte het niet om afstand te nemen, maar toch won de ploeg met liefst 5-1. “We hebben het vandaag goed gedaan”, vindt coach Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De Zwolse formatie had in eerste instantie alle moeite om het verschil te maken, ook omdat de keeper van Groninger Studenten een uitstekende dag had. Hij kreeg het voor elkaar om de aanvallers van HC Zwolle van scoren af te houden, al moest hij wel toezien hoe Matthijs Verhoef voor de 1-0 zorgde. “Maar zij deden het goed, stonden goed georganiseerd en kregen uiteindelijk ook wat kansjes. Uit één van die kansjes scoorden ze en dan moet je weer opnieuw beginnen. Je moet mentaal aanhaken en dat hebben we goed gedaan. Het lukte niet om te scoren, maar in de tweede helft liepen we wel verder weg”, zegt Van den Broek.

Pepijn Muller was goed voor de 2-1 en de 3-1, waarna opnieuw Verhoef de punten in veilige haven sloeg. Hij maakte de 4-1 en Jeremy Bourgonje bepaalde de eindstand op 5-1. “In de tweede helft kwam het verschil echt naar boven, maar we hebben er hard voor moeten werken. Daarom is het ook wel één van onze betere overwinningen van het seizoen”, concludeert Van den Broek, die wel een kanttekening plaatst bij het afmaken van de kansen. “Dat blijft voor ons het punt, we moeten sneller afstand nemen van de tegenstander. Op trainingen proberen we de spelers wel zo vaak mogelijk in die positie te brengen, zodat ze in wedstrijden de juiste beslissingen gaan nemen.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Een leuke bijkomstigheid van deze zondag was voor HC Zwolle het puntenverlies van naaste concurrent GHBS. De nummer twee van de eerste klasse D kwam tegen Leusden niet verder dan een 2-2 gelijkspel, waardoor koploper Zwolle nu een voorsprong van drie punten heeft. “Dat is een mooie bijvangst, maar we hebben het vooral zelf goed gedaan”, aldus Van den Broek.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws