HC Zwolle knokt zich naar overwinning

| 3 Maanden geleden.

De herenploeg van HC Zwolle heeft zondag de nare smaak van het verloren inhaalduel tegen QZ weggespoeld met een 2-3 zege op nummer vijf Apeldoorn. “Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar in deze fase van de competitie is het resultaat heilig”, reageert HC Zwolle-coach Pancho van den Broek.

© Jan Burgman Fotografie

HC Zwolle beleefde in Apeldoorn een zware middag, want na ruim twintig minuten spelen keek de koploper van de eerste klasse D al tegen een 2-0 achterstand aan. “Wij kregen zelf na 27 seconden spelen de kans om op 0-1 te komen, maar die grote kans werd niet benut. Dat was jammer, want anders had je wellicht een compleet andere wedstrijd gespeeld”, stelt Van den Broek, die zag dat de thuisploeg vooral de lange bal hanteerde. “Klopt. Wij gingen daardoor een beetje angstig spelen. En mede door de nederlaag tegen QZ ontbrak bij ons het stukje vertrouwen.”

Belangrijk moment in de wedstrijd was de treffer van Jeremy Bourgonje op slag van rust. Uit een strafcorner tekende hij voor de 2-1. “En eigenlijk zijn wij in de tweede helft niet in de problemen geweest. Dat klinkt gek, maar in de tweede helft hadden wij de controle over de wedstrijd. Die controle hadden wij in de eerste helft totaal niet”, aldus Pancho van den Broek, die in het tweede bedrijf zat te wachten op Zwolse treffers. “Dat wij zouden scoren was slechts een kwestie van tijd.” Uiteindelijk waren het William Withaar en Mart Bouwens die de bevrijdende goals maakten.

“Wij hebben er hard voor gewerkt, maar het is een compliment aan de spelers dat zij zich terug hebben geknokt in de wedstrijd. Ik ben heel blij met deze drie punten”, aldus de winnende coach, die na afloop van de wedstrijd te horen kreeg dat nummer twee Kromhouters met 2-0 ten onder was gegaan bij Amersfoort. “Een prettige bijkomstigheid en dat maakt de komende weken nog interessanter.” De nieuwe nummer twee is nu Houten, dat volgende week zondag een bezoek brengt aan Zwolle. “Houten staat op vier punten en Kromhouters op zes punten. En over twee weken treffen die ploegen elkaar nog.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws