HC Zwolle in winterslaap: ‘Wel even fijn’

| 30-11-2017

De eerste teams van HC Zwolle genieten inmiddels van hun welverdiende winterslaap. Afgelopen weekend werden de laatste wedstrijden gespeeld en pas in maart wordt de competitie hervat. Doelpuntenmachines Anne Roos Meppelink en Matthijs Verhoef kijken met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft en vertellen over het restant van het hockeyjaar.

© Annet van Raalten

Terugkijken
Meppelink: “We hebben 12 van de 22 wedstrijden gespeeld, dus we zijn al over de helft. Het is fijn om er even tussenuit te stappen en wat rust te nemen, dat merkte je de laatste weken eigenlijk aan iedereen. Ik denk dat we het goed hebben gedaan, al gaat het de ene keer wel beter dan de andere keer. Het is jammer dat we de koppositie kwijt zijn, maar aan de andere kant staan we één puntje achter. Dat kunnen we best inhalen.”

Verhoef: “Dit is een beetje wat het is, de plaats waar we nu staan is terecht. Toch zie ik het niet negatief, want in mijn ogen is het doel om niet als laatste te eindigen. Wat dat betreft zijn we helemaal niet kansloos en als we dat halen, hebben we het goed gedaan. Het is wel lekker om nu even wat anders in je hoofd te hebben, want het leek wel langer te duren dan anders. We moesten nieuwe dingen inslijpen en hebben geen hele brede selectie. Daardoor speelt en traint iedereen veel en wordt de intensiteit vanzelf hoog. We hebben veel geleerd en hopelijk hebben we daar straks profijt van.”

© Annet van Raalten

Doelpunten
Meppelink: “Daar ben ik wel tevreden over, want op dit niveau scoorde ik nog niet zoveel. Vorig jaar stond ik in de winterstop op vier doelpunten en dat zijn er nu al tien. Uiteindelijk kwam ik toen uit op dertien, dus dat heb ik al bijna gehaald. Ik vind wel dat ik nog van alles kan verbeteren. In zo’n wedstrijd als afgelopen weekend denk ik ook telkens: dit kan beter, dat kan beter, misschien had ik het zo moeten doen. Baltempo, snelheid van het spel, dat soort dingen.”

Verhoef: “Ik heb er negen gemaakt en dat is best een groot aandeel. Het is by far het meeste, maar het heeft niet altijd opgeleverd waar je op hoopt. Ik heb ook geen doelstelling. Als het een bijdrage levert aan de resultaten, dan scoor ik graag. Dat is toevallig wat ik goed kan. Maar als ik linksachter moet staan, omdat we op die manier hoe dan ook zes wedstrijden winnen… dan doe ik dat net zo lief.”

Tweede seizoenshelft
Meppelink: “Ik heb laatst per ongeluk gezegd dat we voor het kampioenschap gaan, maar het belangrijkste is om bij de eerste drie te eindigen. Als we dat bereikt hebben, gaan we natuurlijk voor de titel. Anders kun je beter gelijk stoppen. Verder hoop ik dat we weer lekker gaan spelen en een goed niveau laten zien. Voor mezelf ga ik geen aantal doelpunten noemen, want het gaat altijd fout als ik er druk op zet, haha. Als we maar leuk spelen en een leuk team blijven. Want een leuk team is het.”

Verhoef: “We hebben al veel leergeld betaald en het belangrijkste is om te groeien in ons spel. Natuurlijk moeten we punten gaan pakken. Ik heb er vertrouwen in dat we dat gaan doen. De jonge kern van het team moet nu al verantwoordelijkheid nemen, terwijl ze dat bij andere clubs misschien pas over drie of vier jaar zouden moeten. Het gaat met vallen en opstaan, maar ik ben zeker niet negatief. Niet laatste worden, dat is voor dit seizoen een prima doel. Na de winterstop gaan we er weer met frisse moed tegenaan.”

Hockey, HC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws