HC Zwolle blijft actief in overgangsklasse

| 18-06-2017

HC Zwolle heeft het zondag voor elkaar gekregen om in de overgangsklasse te blijven. De ploeg van coach Bert Bunnik speelde op bezoek bij Myra het derde beslissende duel en zegevierde met 1-2. Aanvoerder Pieter-Jan Voerman scoorde uit een strafcorner (0-1) en uiteindelijk werd Patrick van der Heijden de matchwinner. Hij maakte de beslissende 1-2, waardoor HC Zwolle het lijfsbehoud kon vieren.

© Jan Burgman Fotografie

Het was een kwestie van do or die voor HC Zwolle. In de best of three-serie met Myra stond het immers 1-1, waardoor alles uit de kast moest om overgangsklasser te blijven. Het begin van de wedstrijd was vooral een kwestie van aftasten. “Je ziet het wel vaker in dit soort wedstrijden, dat het in het begin vooral zoeken is. Na driekwart van de eerste helft kwamen we op voorsprong”, vertelt Bert Bunnik, die vanaf de kant zag dat Pieter-Jan Voerman mocht aanleggen voor een strafcorner en de aanvoerder sloeg de bal binnen: 0-1. “Daar ging een goede voorbereiding aan vooraf en ik moet zeggen dat Pieter-Jan dat uitstekend deed.”

Voor rust werd het nog wel 1-1, maar na rust lukte het HC Zwolle wederom om op voorsprong te komen. Patrick van der Heijden maakte een prima velddoelpunt en daarna hield HC Zwolle het betere van het spel. Ruim vijf minuten voor het einde kreeg Voerman de kans om de boel helemaal te beslissen. “We kregen een strafbal, maar die ging niet binnen. De inzet raakte net de handschoen van de keeper”, zegt Bunnik. Uiteindelijk bleek de goal van Van der Heijden voldoende om HC Zwolle in de overgangsklasse te houden. Bunnik was uiteraard een blij man. “Ik ben heel tevreden. Het waren drie mooie jaren, waarin we iets moois hebben neergezet. Het is nu aan mijn opvolger om het team verder te laten groeien”, zo luidt de boodschap van Bunnik.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws