HC Zwolle beste eersteklasser van het land

| 17-11-2015

Voor de heren van HC Zwolle zit de eerste seizoenshelft er alweer op. De Zwolse eersteklasser liet in de eerste elf wedstrijden zien dat het de absolute titelfavoriet is, want van puntenverlies is tot dusver geen sprake. Elf wedstrijden en 33 punten, het is een heerlijke balans. “Als je de eerste elf wedstrijden wint, dan ben je titelfavoriet. Dat kunnen we niet ontkennen”, zegt trainer Bert Bunnik.

© Annet van Raalten

De suprematie van HC Zwolle werd afgelopen zondag op schitterende wijze nogmaals geëtaleerd. Op eigen veld was de Zwolse formatie met liefst 8-2 te sterk voor streekgenoot en rivaal Hattem, waarmee andermaal werd aangetoond dat HC Zwolle top is. En dat is toch enigszins boven verwachting. “Het was niet de gedachte waarmee we aan het seizoen begonnen”, stelt Bunnik. “Uiteraard wel om voor een hoge klassering mee te doen, maar het blijkt nu dat we ons heel aardig ontwikkelen.” De trainer heeft vooral mooie woorden over voor de jongere jongens. “We hebben een mooie mix van jong ervaren en jonge talenten. Een groot aantal jongens is onder de 20 jaar en zij ontwikkelen zich op dit moment heel snel. Daardoor halen we een heel behoorlijk niveau.”

Het niveau is zelfs zo goed dat HC Zwolle op basis van behaalde punten de beste eersteklasser van Nederland is. Dat zegt natuurlijk niet zo heel veel, maar het is wel een mooi gegeven. “Ik weet ook wel dat die competities verschillend zijn, met compleet andere wedstrijden en tegenstanders. Kijk maar naar Amersfoort vorig jaar. Die ploeg werd afgetekend kampioen, maar heeft het in de overgangsklasse heel moeilijk”, ziet Bunnik. Toch zegt het ook wel weer wat. HC Zwolle heeft een heel aardig ploegje, zeg maar gerust een prima ploegje. Al blijft het lijntje dun, want blessures of afwezigen kunnen ook nog zomaar voor een totale verandering zorgen. “Wij hebben niet twintig man van hetzelfde niveau. Daardoor moeten we erg gericht blijven trainen, zodat iedereen fit blijft.”

© Annet van Raalten

Maar een blessure hier en daar mag eigenlijk niet als potentieel excuus gelden. HC Zwolle staat na de helft van de wedstrijden acht punten voor op nummer twee Groningen, volgens Bunnik de gevaarlijkste concurrent. Een flink verschil en dat mag Zwolle in principe nooit meer weggeven. “Maar de weg is nog lang he, we moeten gewoon nog elf wedstrijden spelen. Ede en Wageningen zijn heel vervelend om tegen te spelen en ook Hattem en GCHC zijn geen makkelijke ploegen. Als we de komende twee wedstrijden goed afsluiten en de winterperiode goed doorkomen, dan gaan we uiteraard voor het kampioenschap. Maar dan moeten we wel bij de les blijven”, geeft de tevreden Bunnik nog mee.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws