Hattrick voor Michel Mulder op SportGala

| 31-01-2015

Michel Mulder is zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle voor de derde keer op rij verkozen tot sportman van het jaar. In een sfeervol Landstede Sportcentrum kreeg Mulder de voorkeur boven PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen en tweelingbroer Ronald Mulder. Voor de 28-jarige schaatser/skeeleraar was 2014 een grandioos sportjaar met het winnen van onder meer Olympisch goud en twee wereldtitels.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Olympisch schaatskampioen op de 500 meter ontving uit handen van Annemarie Beumers (Topsport Overijssel) de Laurus-sportprijs. De Zwollenaar liet weten trots te zijn op het feit dat hij voor de derde keer is uitgeroepen tot sportman van Zwolle. “Het is mijn derde, de hattrick. Ik heb er een mooi plekje voor klaar”, lacht Mulder, die de erkenning bijzonder blijft vinden. “Helemaal omdat 2014 voor mij een fantastisch jaar was. Het blijft een bijzondere prijs. Ik sta hier met een hele brede glimlach.”

Voor schaatser/skeeleraar Michel Mulder is 2014 een sportjaar geweest om nooit te vergeten. Zijn grootste triomf boekte hij op 10 februari 2014. Op die dag werd hij op het ijs in Sotsji Olympisch kampioen op de 500 meter. Twee dagen later maakte hij het feest op de Spelen compleet met een bronzen plak op de 1.000 meter. Deze successen behaalde hij een kleine maand nadat hij in Nagano voor het tweede jaar op rij was gekroond tot wereldkampioen sprint. Na al het feestgedruis rond zijn Olympische titel werd de 28-jarige Zwollenaar op 1 maart voor het eerst in zijn carrière Nederlands kampioen sprint. En in deel twee van 2014 kwamen daar nog de nodige skeeler-medailles bij, waaronder twee WK-plakken. Brons pakte Michel Mulder in Argentinië op de 500 meter en hij won goud met de aflossingsploeg.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Schaatsen, Michel Mulder, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws