Harry van den Brink assistent volleyballers

| 22-10-2010

Op de bank naast coach Arno van Solkema neemt zaterdag een bekend gezicht plaats. Landstede Volleybal heeft namelijk Harry van den Brink aangesteld als assistent-coach. Van den Brink heeft in Zwolle jarenlang op het hoogste niveau gespeeld en hij speelde een aantal wedstrijden met Van Solkema in het nationale team. Ook Joost Kooistra speelde nog met hem samen.

Na zijn actieve carrière is Van den Brink hoofdcoach geweest op eerste en tweede divisieniveau, namelijk van Reflex Kampen, Alterno Apeldoorn en HVV Hattem. Momenteel is hij coach van het eerste damesteam van De Hypotheekgroep Flash uit Nieuwleusen, dat speelt op tweede divisieniveau. Dit zal hij de rest van het seizoen ook blijven doen. Van den Brink gaat de functie daarnaast combineren met zijn baan als docent bij Landstede Sport & Bewegen. Doordat het Landstede Sportcentrum en de opleiding in één gebouw zitten én door de volledige medewerking van de opleiding kan Van den Brink de functie prima vervullen.

Als trainer kijkt Van den Brink nieuwsgierig uit naar de samenwerking: “Ik houd ervan om spelers te analyseren. Hoe functioneren ze in een groep. En hoe kun je er samen voor zorgen dat ze zich verder ontwikkelen. Als individu en als team.”

Landstede Volleybal, Volleybal, Arno van Solkema, Harry van den Brink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws