Hardloopclinic voor jongeren met autisme

| 03-01-2012

Autisme Sportief en Run2Day organiseren vanaf februari 2012 een hardloopclinic voor kinderen en jong volwassenen met autisme of ADHD. Deze clinic wordt afgesloten met de 4 Engelse Mijlen en de Zwolse Halve Marathon op zaterdag 9 juni 2012.

© Henry Dijkman

“Zoals iedereen, wil ook iemand met autisme of een aanverwante autistische stoornis graag zijn of haar vrije tijd goed besteden. Door deze stoornis is het niet altijd mogelijk de vrije tijd zelfstandig te organiseren of te plannen. Daarbij is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden om recreatie en sportactiviteiten uit te voeren. Uit ervaring is gebleken dat hardlopen één van de meest geschikte sporten is voor deze jongeren”, stelt Wilco Voulon van Autisme Sportief.

Tijdens de clinic van Autisme Sportief en Run2Day wordt toegewerkt naar de populaire hardloopevenementen in Zwolle: de 4 Engelse Mijlen en de Zwolse Halve Marathon. Vanaf begin februari gaat een groep kinderen en jong volwassenen met autisme of ADHD twee keer per week gezamenlijk en onder begeleiding trainen. Deze begeleiding ligt in handen van medewerkers van Autisme Sportief en de running therapeuten van Run2Day/Centrum voor Inspanning en Beweging. “Het begeleidingsteam schept een ideale ambiance voor de kinderen en jongeren om ze een ultieme en succesvolle ervaring te laten beleven.”

De inschrijving voor de hardloopclinic is reeds geopend en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Wil jij ook meedoen? Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via de website www.halvevanzwolle.nl en ga naar auti-sport. Neem voor meer informatie contact op met Wilco Voulon: infono@spmautismesportief.nl. Of Eddy Sevink: infono@spminspanningenbeweging.nl.

© Henry Dijkman
Scania Zwolse Halve Marathon, Atletiek, Hardlopen, Wilco Voulon, Stichting Empower, Run2Day

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws