Hardloopclinic voor jongeren met autisme

| 06-03-2013

Stichting Autisme Sportief organiseert vanaf dinsdag 12 maart een hardloopclinic voor kinderen en jong volwassenen met autisme. Deze clinic staat volledig in het teken van en wordt afgesloten met de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer), onderdeel van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival.

© Henry Dijkman

“Zoals iedereen wil ook iemand met autisme of een aanverwante autistische stoornis graag zijn vrije tijd goed besteden”, stelt Wilco Voulon van Autisme Sportief. “Door deze stoornis is het niet altijd mogelijk je vrije tijd zelfstandig te organiseren of te plannen. Daarbij is het vaak moeilijk om begeleiding te vinden. Uit ervaring is gebleken dat hardlopen één van de meest geschikte sporten is voor deze jongeren”, aldus Voulon, die tijdens de clinic met de jongeren toewerkt naar de 4 Engelse Mijlen op zaterdag 8 juni 2013.

De hardloopclinic start dinsdag 12 maart. De begeleiding van de deelnemers ligt in handen van medewerkers van Stichting Autisme Sportief. “Het begeleidingsteam schept een veilig en vertrouwd klimaat voor de kinderen en jongeren om ze een ultieme en succesvolle ervaring te laten beleven.” Wil je ook meedoen? Neem voor meer informatie contact op met Wilco Voulon via infono@spmautismesportief.nl.

Scania Zwolse Halve Marathon, Hardlopen, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws