Hanzerenners Zwolle ‘gewoon’ in de Ster

| 27-01-2012

Achter de schermen moest er wel even worden gelobbyd, maar de Hanzerenners zijn dit jaar gewoon weer van de partij in de Ster van Zwolle. De Zwolse elite-beloftenploeg staat als 22ste team op de startlijst van de 52ste editie, die op zaterdag 25 februari wordt verreden. Onder voorbehoud moeten Roy Boeve, Paul de Rooij, Jasper Keulemans, Willem Klein Tijssink, Raymond Koch, de broers Bart en Coen Rijpma en Leon van Leusen het doen voor de Zwolse formatie. WV De IJsselstreek heeft ook weer een uitnodiging op zak.

© Annet van Raalten

Hanzerenners Zwolle weet inmiddels een week of drie dat het zich weer definitief mag gaan opmaken voor de openingsklassieker van het seizoen. Vorig jaar was de inschrijving nog zo gepiept, toen een belletje naar organisator Jan van Ommen voldoende was om je als Zwolse formatie op de startlijst te krijgen. Dit jaar lagen de zaken iets anders. “De Ster van Zwolle werkt dit jaar nauw samen met wielerorganisator Cycling Service, dus het was lastiger om weer mee te mogen doen”, vertelt Hans Brandwagt, voorzitter van de Zwolse vereniging. “We hebben toch maar weer een lijntje bij Van Ommen uitgegooid en dat heeft geholpen. Sinds een aantal weken hebben we groen licht en weten we dat we er zeker weer bij zijn.”

Volgens wielrenner Raymond Koch, dit jaar tevens als derde ploegleider naast Kees van Dorp en Jelmer Wolters aan de ploeg verbonden, staan de Hanzerenners er duidelijk beter op dan verleden seizoen. De Ster van Zwolle was toen geen succes, met slechts twee van de acht man aan de finish. “We zijn nu een jaartje verder en dat gaan we wel merken. En we hebben sterk getraind”, vertelt Koch. “Met Roy Boeve hebben we nu bovendien iemand in huis die te allen tijde bij de eerste dertig kan finishen. Vorig jaar werd hij nog zeventiende.” Ook Bart Rijpma, die zich afgelopen seizoen zeer goed heeft ontwikkeld, moet structureel bij de eerste dertig kunnen finishen. “Dat is ons doel voor dit jaar: twee man bij de eerste dertig en hopelijk vijf over de streep.”

Koch reed de openingsklassieker zelf al meerdere keren uit, maar betwijfelt het of dat dit jaar weer gaat lukken. “De wedstrijd is een stuk zwaarder geworden sinds de opwaardering naar een 1.2-wedstrijd”, aldus de 32-jarige Zwollenaar. “En als het slecht weer is met veel wind en regen en de koers bovendien hard wordt gemaakt door de wat sterkere ploegen, dan gaat het heel lastig worden. Bovendien moeten we het teambelang niet uit het oog verliezen. Er is ons veel aan gelegen om op het moment dat het breekt, met de besten bij de eerste groep te zitten. Dat vraagt opoffering van enkele anderen. En gezien de trainingsuren hoor ik bij die groep.”

Wielrennen, Ster van Zwolle, Hanzerenners Zwolle, Bart Rijpma, Coen Rijpma, Raymond Koch, Willem Klein Tijssink, Roy Boeve, Paul de Rooij, Jasper Keulemans

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws