Hanzerenners vragen om steun thuispubliek

| 06-03-2014

“Ik wil de mensen graag oproepen om zaterdag allemaal te komen kijken. Onze renners kunnen in dit deelnemersveld de steun van de mensen goed gebruiken, dus moedig ons langs het parcours aan.” Het zijn de woorden van ploegleider Wim Mensink, die met zijn Hanzerenners aan de vooravond staat van de Ster van Zwolle. “Het is en blijft voor ons een hele speciale koers.”

© Annet van Raalten

Acht wielrenners van Hanzerenners Zwolle verdedigen zaterdag de Zwolse kleuren tijdens de stervormige omloop. In en rond Zwolle gaan Remco Grasman, Thijs Bergman, Raymond Koch, Simon Broekhuis, Rob Mud, Simon Schram, Bart Rijpma en Eljakim van de Sande proberen een rol van betekenis te spelen in de Ster. “Die selectie is tot stand gekomen naar aanleiding van de prestaties in de voorjaarscompetitie. Ook de Ronde van Groningen van afgelopen weekend was een meetmoment”, vertelt Mensink. “Maar daar zijn we wel Niels Bergman kwijtgeraakt. Hij zat honderd procent zeker in de selectie, tot hij in Groningen zwaar ten val kwam. Daardoor heeft hij een scheurtje in zijn onderarm. Een aderlating”, zegt de ploegleider. De Zwolse selectie bestaat uit acht man, waarvan er veel nog moeten wennen aan het rijden in het peloton.

Van die acht komen er een aantal uit het tijdrijden en ook rijden er een aantal sinds lange tijd weer mee in het peloton. “Die tijdrijders kunnen wel hard fietsen, maar moeten het rijden in een peloton nog leren”, zegt Mensink, die hoopt dat hij de helft van zijn renners aan de finish kan verwelkomen. “Onze formele doelstelling is om zaterdag met vier van de acht renners op de Ceintuurbaan te verschijnen. Vorig jaar haalden twee de finish, dus vier zou nu hartstikke mooi zijn.” Realiteit voert bij de Zwollenaren de boventoon, maar toch heeft Mensink wel hoop op iets meer. “Dat ligt een beetje aan de weersomstandigheden, maar die lijken ons goed gezind. Mocht er geen wind staan en de groep lang bij elkaar blijven, dan kunnen er ook zomaar zes aan de meet verschijnen. En wellicht kunnen we dan ook nog mee in een ontsnapping”, droomt Mensink.

© Annet van Raalten

De groep Zwolse wielrenners neemt het zaterdag op tegen collega's van grote ploegen als het talententeam van Rabobank en de opleidingsploegen van BMC en Leopard. “Het feit dat we elk jaar weer mee mogen doen, dat blijft fantastisch. Zeker omdat het een thuiswedstrijd is. Maar die ploegen kunnen wel net iets meer dan wij”, weet Mensink. Toch hoopt hij dat het Zwolse publiek zaterdag langs het parcours gaat staan om zijn wielrenners te steunen. “Natuurlijk, dat is heel belangrijk. De koers staat garant voor spektakel, waarbij je ook het hele wielercircus een keer van dichtbij kan zien. Wij verdedigen daarbij de Zwolse kleuren, dus ik hoop dat we vanaf de kant de nodige aanmoedigingen krijgen. Dat gaat ons zeker helpen.”

Wielrennen, Ster van Zwolle, Hanzerenners Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws